Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλήψεις δύο διακινητών λαθρομεταναστών στον Έβρο


Τους έπιασαν αστυνομικοί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο πλαίσιο των ελέγχων της Frontex Συνολικά 46 διακινητές έχουν τσακωθεί από τις αρχές του χρόνου. Κατασχέθηκε και μια βάρκα!
                      ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 17-09-2010, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, 20 και 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.

- Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της FRONTEX, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι στην παρέβρια περιοχή Πραγγίου Διδυμοτείχου, διότι με πλαστική βάρκα μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας οκτώ (8) παράνομους μετανάστες.

- Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.

- Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

- Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

- Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).

- Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά σαράντα έξι (46) διακινητές λαθρομεταναστών.