Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Όλο το παρασκήνιο από τις δημοτικές στην Κομοτηνή

Η συνάντηση των συμβούλων του Πετρίδη και το φλερτ του νυν δημάρχου Κοτσάκη με το μειονοτικό κόμμα

         ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ




Μπορεί να μην υπάρχει έντονη πολιτική δραστηριότητα αυτό τον καιρό, αλλά τα επιτελεία των υποψηφίων εργάζονται πυρετωδώς.


-Έτσι, προχθές βράδυ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, μαζεύτηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών» του Γιώργου Πετρίδη για μια πρώτη επαφή μεταξύ τους.

-Ήταν όλοι παρόντες, αφού το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει και μένουν ακόμη να κλείσουν ορισμένα τοπικά συμβούλια όπως τους ενημέρωσε ο επικεφαλής.

-Τα ονόματα βέβαια λίγο ή πολύ είναι γνωστά, αλλά έκπληξη προκάλεσε και η παρουσία του διοικητή του κέντρου υγείας Ιάσμου, Οδυσσέα Κουτσογιάννη, που φαίνεται ότι βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνίας Πολιτών.

-Το μενού λιτό, καφές και κουλουράκια, το κλίμα όμως καλό και τα πηγαδάκια γνωριμίας κράτησαν ώρες.

-Γιατί ήδη πρέπει να ετοιμαστούν οι «τριπλέτες», δηλαδή η συνεργασία με ομάδες τριών ατόμων που θα στηριχθούν μεταξύ τους στην σταυροδοσία.


Συζητήθηκε όμως πολύ μεταξύ των συντρόφων, αλλά και γενικώς το τελευταίο χρονικό διάστημα στα επιτελεία, το πώς οι υποθέσεις της ΔΕΥΑΚ ενδεχόμενα να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό στις υποψηφιότητες, τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο όμως και σε περιφερειακό επίπεδο.

-Γιατί διάχυτη επικρατεί η πληροφορία στα επιτελεία, ότι τα παραπεμπτικά βουλεύματα για τις υποθέσεις, που σημειωτέον χαρακτηρίζονται ως κακουργηματικού χαρακτήρα, θα σταλούν από την εισαγγελία πριν τις εκλογές.

-Και σε πρώτη φάση, περί δικαίου και αδίκου, θα περιλάβει το βούλευμα όλο το τότε διοικητικό συμβούλιο, με τις διώξεις που αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και στα δύο στρατόπεδα των βασικών υποψηφίων θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές.

-Αλλά θα τεθούν σε παύση από την περιφέρεια λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις σε επίπεδο εφετείου.

-Και φυσικά όσοι είναι αθώοι θα επιστρέψουν άσπιλοι και αμόλυντοι στα καθήκοντα τους, αλλά προφανώς η τετραετία θα έχει περάσει και θα βρισκόμαστε σε άλλο προεκλογικό κλίμα.

-Όλα αυτά όμως έχουν και αντανάκλαση στην επιλογή του περιφερειακού ψηφοδελτίου, αφού σε μια ενδεχόμενη παύση η θέση χάνεται δεν αναπληρώνεται.

-Και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο που προφανώς θα φέρει ανατροπές, ο πονοκέφαλος του επικεφαλής είναι πολύ μεγάλος, για τα εναλλακτικά σενάρια αλλαγής των πρωτοκλασάτων στελεχών.


Ο Δημήτρης Κοτσάκης την ώρα της συνάντησης των δημοτικών συμβούλων του αντίπαλου συνδυασμού, προτίμησε να κλείσει το τοπικό συμβούλιο της Μελέτης όπου βρέθηκε μαζί με την ομάδα της Αιγείρου.

-Τα νέα όμως έρχονται από αλλού και συγκεκριμένα από την ηγετική ομάδα του DEP που είχε αναλάβει τελευταία και το βάρος να προσθέσει την ανεξάρτητη λίστα της μειονότητας στο δήμο Κομοτηνής, αλλά κάπου στην πορεία διέγνωσαν ότι μια τέτοια κίνηση δεν είχε κανένα μέλλον.

-Βέβαια προηγήθηκαν και οι αρνήσεις βασικών στελεχών της μειονότητας, οι καυγάδες μέχρι χειροδικίας πρωτοκλασάτων στελεχών και μάλλον σκέφτηκαν να αλλάξουν τακτική.

-Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κόμματος του DEP συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη και του πρότειναν να συνεργαστούν για τις εκλογές, βάζοντας τρία στελέχη του κόμματος στον συνδυασμό του.

-Η κίνηση φαίνεται έξυπνη, αφού η τρισταυρία μάλλον θα τους φέρει στο δημοτικό συμβούλιο.

-Και προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές στο συσχετισμό της μειονοτικής ψήφου που πολλοί έβλεπαν να γέρνει με μεγάλη διαφορά στον συνδυασμό του κ. Πετρίδη.

-Μια τέτοια εξέλιξη αν ευοδωθεί θα ανάψει για τα καλά το προεκλογικό κλίμα.

-Αν και οι πρώτες αντιδράσεις για αυτό τον πολιτικό αρραβώνα προέρχονται ήδη από τους υποψηφίους συμβούλους της μειονότητας που βρίσκονται ήδη στο ψηφοδέλτιο του κ. Κοτσάκη για εύλογους φυσικά λόγους.
 
 
Πηγή:  http://www.mpakirtzakis.com/