Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση Α. Κοντού για τις ελλείψεις γιατρών στο ΙΚΑ Ξάνθης


Έχουν λήξει οι συμβάσεις ή έχουν συνταξιοδοτηθεί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το κείμενο της ερώτησης


Η ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ και πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού αναφέρει:


'Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατσέλη Λούκα

Στο ΙΚΑ Ξάνθης πριν από πολλούς μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις η έχουν συνταξιοδοτηθεί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Η μη ανανέωση των συμβάσεων αλλά και η πρόσληψη νέων ιατρών από το ΙΚΑ δημιουργεί ήδη σημαντικά προβλήματα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ενδεικτικά αναφέρω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας δερματολόγος και παιδίατρος ενώ υπάρχει ένας ωτορινολαρυγγολόγος και ένας χειρούργος που εάν χρειαστεί να απουσιάσουν δεν υπάρχει αντικαταστάτης τους.

Η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει ήδη ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των ασθενών οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα και κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα γίνεται πιο οξύ. Πολλοί ασθενείς με άμεση ανάγκη αναγκάζονται να πάνε ακόμα και σε διπλανούς νομούς για να βρούν γιατρό με έξοδα που για αρκετούς από αυτούς και κυρίως τους συνταξιούχους είναι δυσβάστακτα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ξάνθης αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν, έχουν βραχυκυκλωθεί και κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε παύση λειτουργίας.


Ερωτάται η κ Υπουργός.

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των ασφαλισμένων με την μη ανανέωση των συμβάσεων του ιατρικού προσωπικού στο ΙΚΑ Ξάνθης?

2.Προτίθεται να λάβει μέτρα και ποια θα είναι αυτά ώστε να μην δημιουργούνται στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα με δεδομένο ότι οι γιατροί πρέπει να παρέχουν μόνιμα τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους?'.