Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη νίκη για Ξάνθη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ

Με εύστοχο πέναλτι του Πόι το πρώτο τρίποντο. Θετικό ντεμπούτο για Παράσχο!

Μαύρα χάλια ο δικέφαλος. Απογοήτευση των οπαδών του. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με 1-0 νίκησε η Ξάνθη τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια πριν λίγο, στο ντεμπούτο του Γ. Παράσχου στον πάγκο της θρακιώτικης ομάδας. Πέτυχε έτσι την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και ξεκόλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Μεγάλη η απογοήτευση στις τάξεις των 1.500 οπαδών του ΠΑΟΚ που τραγουδούσαν όλη την ώρα «ΠΑΟΚάρα είμαι χάλια, βλέπω έναν αετό με δύο κεφάλια» τραγουδούσαν στα Πηγάδια οι οπαδοί του «δικεφάλου».

 Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη σε ένα ακόμα ματς εκτός Θεσσαλονίκης ήταν αγνώριστη. Γνώρισε την ήττα από τον εξαιρετική Ξάνθη με 1-0 στα Πηγάδια και προβλημάτισε για ακόμα μία φορά φέτος με την απόδοσή της. Το γκολ πέτυχε ο Πόι με εύστοχο σχτύπημα πέναλτι.  Κόκκινη ο Κοντρέρας, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ολοκληρώσουν τον αγώνα με 10 παίκτες.

Ο Γιώργος Παράσχος ποτέ του δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος προπονητής στην πρώτη του φορά που κάθισε στον πάγκο της ακριτικής ομάδας, μετά την επιστροφή του, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον «δικέφαλο του βορρά». Και όχι μόνο δεν χαρίστηκε στην αγαπημένη του ομάδα, αλλά οδήγησε την Ξάνθη στη νίκη. Μια νίκη που ήταν η πρώτη για το φετινό πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Πόι που εκτός του γκολ που πέτυχε είχε συνολικά εξαιρετική εμφάνιση, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μαρσελίνιο και Γκσμπούρνινγκ που όταν χρειάστηκε κατέβασε ρολά.