Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Προβολή από το "Έθνος" για Χαριτωνίδου και Γραβάνη

Η υποψήφια δημ. σύμβουλος Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ και ο υποψήφιος δημ. σύμβουλος Κομοτηνής με τη ΝΔ πρωταγωνίστησαν σε ρεπορτάζ για τους νέους που διεκδικούν σταυρό.  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Πνοή ανανέωσης με τη σφραγίδα της νέας γενιάς φέρνουν οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Νέα παιδιά 22 και 29 χρόνων, φοιτητές, νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, ακόμα και άνεργοι, βρίσκονται ήδη στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Από δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι στις Περιφέρειες μέχρι και εν δυνάμει δήμαρχοι, οι «νέοι κάτω των 30» διεκδικούν την εμπιστοσύνη των πολιτών για να δημιουργήσουν, όπως οι ίδιοι λένε, μια... κοινωνία από την αρχή. Η γενιά των 700 και των 500 ευρώ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση.


Κάπως έτσι ξεκινά το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής για τους νέους που βάζουν υποψηφιότητα στις εκλογές. Στην συνέχεια παρατίθενται απόψεις υποψηφίων νεολαίων συμβούλων, ακόμα και δημάρχων. Ξεχωρίζει ο ΝΙΚΟΣ ΝΥΦΟΥΔΗΣ, υποψήφιος δήμαρχος στην Πυλαία με το ΠΑΣΟΚ, που τονίζει ότι «σημαντική ιδέα ο εθελοντισμός». Επίσης, ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Κ. Μακεδονία με τους Οικολόγους Πράσινους. Μιλούν ακόμα η ΑΛΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Παλαιό Φάληρο με τον ΛΑΟΣ και ο ΔΗΜ. ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ, υποψήφιος δήμαρχος στον Αλιμο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά στο ρεπορτάζ υπάρχουν, μετά φωτογραφίας, και δύο ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ.


ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Ξάνθη με το ΠΑΣΟΚ
«Θέλω οι άνεργοι να έχουν μια ευκαιρία»

Η Ειρήνη Χαριτωνίδου, 26 χρόνων, είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Ξάνθη, με τον συνδυασμό που προτείνεται από το ΠΑΣΟΚ. Σπούδασε κοινωνική διοίκηση και εργάζεται στην κοινότητα του Δροσερού. Εναυσμα για την υποψηφιότητά της ήταν η έλλειψη κοινωνικών προγραμμάτων στην περιοχή της και το γεγονός ότι η ανεργία στη Θράκη... χτυπάει κόκκινο.

«Προβληματίζομαι για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι της γενιάς μου, με τα πτυχία- κορνίζα να ψάχνουν για δουλειά. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι είναι ότι θα πασχίσω να αυξηθούν τα προγράμματα στον δήμο, έτσι ώστε να μπορούν οι τόσοι άνεργοι της πόλης μου να έχουν μία ευκαιρία, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες να μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία... Προσπαθώ να κάνω γνωστή την υποψηφιότητά μου χωρίς τις μεγάλες προεκλογικές καμπάνιες, μιας και δεν είναι καιρός για έξοδα».


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Κομοτηνή με τη ΝΔ
«Εμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά»

Για δεύτερη χρονιά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Κομοτηνή με τον συνδυασμό της ΝΔ είναι ο 29χρονος Αντώνης Γραβάνης. Νυν αντιδήμαρχος οικονομικών με σπουδές στη Νομική και στον πολιτισμό παρευξεινίων χωρών, μας μιλάει με σιγουριά και πίστη για τη γενιά του. «Τα θέματα και οι προβληματισμοί των νέων είναι το κύριο μέλημά μου. Ζητήματα παιδείας, η καταπολέμηση της ανεργίας, που στην πόλη μου είναι μεγάλη, η ενθάρρυνση της ιδέας του εθελοντισμού και η διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θράκης μας είναι αξίες με τις οποίες πορεύομαι. Ζούμε σε μια εποχή έκπτωσης αξιών και αρχών, όπου επιβραβεύεται η νοοτροπία της ''αρπαχτής'' και οι κλίκες των μετρίων υπερισχύουν των ικανών... Το ζητούμενο είναι η απομόνωση όσων αποδεικνύονται ανέντιμοι απέναντι στους πολίτες... Συνεπώς, εμείς, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, γιατί μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε».