Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τα άγνωστα ρουσφέτια Πεταλωτή και Ντόλιου


Στην επικαιρότητα τα ρουσφέτια και ο "Τύπος της Κυριακής" ξεσκεπάζει 21 ρουσφέρια πρόκληση 15 υπουργών. Τα τρία από αυτά αφορούν τον Εβρίτη Υφυπουργό Εσωτερικών και τον Κομοτηναίο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. ΠΟΙΑ;


Μετατάξεις που έγιναν για να βολευτούν "τα δικά μας παιδιά" αποκαλύπτει ο "Ελεύθερος Τύπος" στο φύλλο αυτήτς της Κυριακής. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένας τραυματιοφορέας, ένας σταθμάρχης, ένας μετρητής της ΔΕΗ, ένας εργοδημός και μια βρεφονηπιοκόμος είναι πέντε από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες για να γίνεις δεξί χέρι υπουργού.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει συνολικά 21 ρουσφέτια από 15 νυν και πρώη υπουργούς και υφυπουργούς της παρούσας κυβέρνησης. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και τρία των δύο Θρακιωτών, του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργου Πεταλωτή.

Ο βουλευτής Έβρου δεν λησμόνησε ούτε την εκλογική του περιφέρεια ούτε τις επαγγελματικές καταβολές του (είναι οδοντίατρος). Μόλις ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο, προχώρησε λοιπόν στην απόσπαση της Ε.Τ. από το νομαρχιακό διαμέρισμα Έβρου στο πολιτικό γραφείο του. Επιπλέον, φρόντισε να τη συντροφεύσει η βρεφονηπιοκόμος Β.Ο. η οποία αποσπάστηκε από τον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Διδυμοτείχου.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Πεταλωτής διαθέτει στο επιτελείο του έναν υπάλληλο του Ταμείου Υγείας Δημοτικών και Κοινωτικών Υπαλλήλων. Ο Κ.Μ. άφησε πίσω τα ένσημα και την άχαρη γραφειοκρατία του Ταμείου, προκειμένου να συνεισφέρει στην καθημερινή μάχη του κ. Πεταλωτή για τη σωστή προβολή του πλούσιου κυβερνητικού έργου.