Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ναυάγιο για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- Δημ. Αριστεράς-Οικολόγων στην ΑΜ-Θ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν το Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

   ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...



Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ήταν σε εξέλιξη η προσπάθεια για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Δημοκρατικής Αριστεράς-Οικολόγων Πράσινων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Τελικώς φαίνεται ότι η προσπάθεια αυτή δεν κατέληξε σε αίσιο αποτέλεσμα και έτσι οι Οικολόγοι Πράσινοι προχωρούν στην αυτόνομη κάθοδο, την οποία ενδέχεται να υποστηρίξουν και οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστέρας, αν και τίποτε δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Πάντως οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ήδη κάνει τη δική του προεργασία προχωρούν αυτές τις μέρες στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου τους, το οποίο εφόσον διατηρήσει την αρχική του στόχευση, θα στελεχωθεί από αρκετά νέα στελέχη σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει εντύπωση εφόσον επαληθευτεί η ονοματολογία.

Γεγονός είναι ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά την αποχώρηση των ανανεωτικών, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ένα βήμα πριν «αποχωριστεί» και από τις συνιστώσες που έχουν προκαλέσει τη ρήξη, κυρίως την ΚΟΕ. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και από τις έντονες διεργασίες και συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων πανελλαδικά.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/