Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Στους δρόμους και πάλι οι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ.


Τυπική κατάληψη της Περιφέρειας AM-Θ χθες, σήμερα της Νομαρχίας Ροδόπης

Ποιες οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων;





Σε τυπική κατάληψη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων ενώ σήμερα πρόκειται να πραγματοποιήσουν τυπική κατάληψη της νομαρχίας.


Συγκεκριμένα παρά την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού στην Έκθεση «Θράκη» και παρά τις συνεχείς επισκέψεις αντιπροσώπων των εργαζομένων στην Αθήνα και των επαφών που έκαναν με κυβερνητικά μέλη το πρόβλημα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας που αφορά στην εκταμίευση των χρημάτων από τις Τράπεζες παραμένει.

Συγκεκριμένα πριν από δεκαπέντε ημέρες περίπου εκπρόσωποι των εργαζομένων βρέθηκαν στην Αθήνα όπου είχαν επαφές με κυβερνητικά μέλη. Από τις συναντήσεις ο προβληματισμός τους αφορούσε στην στάση των τραπεζών και κυρίως της Εμπορικής απέναντι στο θέμα της χρηματοδότησης. Να σημειώσουμε βέβαια ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν χρήματα από το Φλεβάρη του 2009, γεγονός που όπως οι ίδιοι επισημαίνουν κάνουν δυσκολότερη την διαβίωσή τους μέσα στο γενικότερο δύσκολο οικονομικό κλίμα

Την Τρίτη η γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να προβεί σε τοπικές κινητοποιήσεις γιατί πλέον πιστεύουν ότι δεν γίνεται τίποτα χωρίς πιέσεις. Μεταξύ αυτών αποφάσισαν να συναντηθούν με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής προκειμένου να ζητηθεί από αυτούς να ασκήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση για επίλυση του προβλήματος που εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους.


Κινητοποιήσεις εργαζομένων

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων χθες προέβησαν σε τυπική κατάληψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, χωρίς να παρεμποδίσουν την είσοδο των εργαζομένων. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με την κ. Κόκλα η οποία και είχε τηλεφωνική επαφή με το γραφείο του κ. Παμπούκη όπου και της διαβεβαίωσαν ότι το θέμα είναι γνωστό. Η κ. Κόκλα προσπάθησε και στις δώδεκα το μεσημέρι να συνομιλήσει, όπως μετέφεραν οι εργαζόμενοι προσωπικά με τον κ. Παμπούκη αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Υποσχέθηκε όμως ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για σήμερα Πέμπτη να προβούν σε τυπικά κατάληψη και της νομαρχίας, ενώ είναι αποφασισμένοι να υποδεχθούν την Κυριακή το πρωί τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και θα διαμαρτυρηθούν ζητώντας να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις του.


Η Εμπορική Τράπεζα το πρόβλημα

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ όλες οι τράπεζες έχουν δώσει το πράσινο φως για την χρηματοδότηση της Εταιρείας η Εμπορική είναι αυτή που δεν δέχεται να υπογράψει. Επειδή δε η Εμπορική είναι μέλος ομίλου γαλλικής Τράπεζας το ελληνικό κράτος ήδη έχει κάνει παρέμβαση στην γαλλική κυβέρνηση και αναμένεται η απάντηση για να επιλυθεί το θέμα.


Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr/