Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητάει την διαγραφή του Αλ. Κοντού από τη ΝΔ!


Τι αναφέρει σε επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρώην υποψήφιος δήμαρχος;




Τη διαγραφή του Αλέξανδρου Κοντού από τη Νέα Δημοκρατία ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Δημήτρης Γαλανόπουλος.


Στην επιστολή του που,ομολογουμένως, ξαφνιάζει για την επίθεση στον πρώην Υπουργό καταγγέλλει ότι δέχθηκε υπόγεια επίθεση από το βουλευτή της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του πορείας, κάνοντας λόγο για «μένος» του Αλέξανδρου Κοντού που απέτρεψε αρκετούς από τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό του.

Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος αρνείται ότι δεν κατόρθωσε να καταρτίσει ψηφοδέλτιο, κάνοντας λόγο για σχετικά δημοσιεύματα – φωτογραφίζοντας το XanthiPress.gr το οποίο δεν κατονομάζει. Ασκεί κριτική στην διακυβέρνηση της Ν.Δ. στην περιοχή, στο ποσοστό του 26% των πρόσφατων εκλογών και στο κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων και καταλήγει, ζητώντας να «σπάσει το απόστημα» με τη διαγραφή του Αλέξανδρου Κοντού από τη Ν.Δ.

Στην επιστολή -που πάντως δεν κοινοποίησε στο XanthiPress.gr- αναφέρει:

«Σήμερα, αναγκασμένος από τις εξελίξεις να πω τα πράγματα με το όνομά τους για να γνωρίζουν οι πάντες, αλλά κυρίως οι Δημότες του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα όλους όσους πίστεψαν σε μένα και με στήριξαν σε αυτήν την έστω μικρή αλλά καθαρή και τίμια, διαδρομή μου στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Ξεκίνησα, θεωρώντας πως μπορώ να προσφέρω από την θέση του Δημάρχου Αβδήρων, εφόσον το αποτέλεσμα τον εκλογών ήταν νικηφόρο για εμένα και τους συνεργάτες μου θέτοντας εαυτόν στην διάθεση της παράταξής μας, αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, όπως αυτές της σύμπνοιας, αλληλεγγύης και κυρίως ενότητας, μια ήπια και ξεκάθαρη πορεία.

Επιδίωξα πρώτα να βρεθώ και να κουβεντιάσω με τους νυν αυτοδιοικητικούς παράγοντες σε Βιστωνίδα και Άβδηρα, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η δημόσια τοποθέτηση-δήλωση της Δημάρχου Αβδήρων Εύας Τσακίρη, που έκανε λόγο για την συστράτευση των νυν Δημοτικών Αρχών Αβδήρων, Βιστωνίδας, σε ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο, με στόχο να καταλήξουμε στην μετέπειτα συντονισμένη και από κοινού εκλογική διεκδίκηση του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων.Έθεσα ως προτεραιότητα, την αναπτυξιακή πορεία και την απαρίθμηση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και η ανταπόκριση του συνόλου των συμβούλων σε Άβδηρα και Βιστωνίδα, ήταν κάτι περισσότερο από θετική αφού όσοι είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν την αυτοδιοικητική τους πορεία, τόνιζαν ότι θα βρεθούν στο πλευρό μου.

Τα όσα εξελίχθησαν το τελευταίο διάστημα, αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα, που με ανάγκασε να αποφασίσω την μη κάθοδό μου στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, όχι γιατί δεν κατάφερα, όπως συγκεκριμένοι κύκλοι τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν, να καταρτίσω ψηφοδέλτιο, αλλά γιατί δεν ανέχομαι άλλο τις εναντίον μου συντεχνιακές συμπεριφορές των νυν Δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι άλλα έλεγαν και άλλα έπρατταν, με στόχο να με πλήξουν. (Τρανταχτό παράδειγμα, η επιλεκτική άγνοια για την έγγραφη στήριξη που μου παρείχε το κόμμα).Δυστυχώς για ακόμα μια φορά και καθώς συνέχιζα την μικρή σε διάρκεια, όπως φάνηκε, προεκλογική πορεία, διαπίστωσα το μένος του Βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρου Κοντού, πράγμα το οποίο ακόμα και σήμερα επιβεβαιώθηκε μέσα από τα γραφόμενα στον φίλα προσκείμενο στον ίδιο τοπικό τύπο. Σας αναφέρω επιγραμματικά, πως άνθρωποι οι οποίοι συζήτησαν μαζί του την κάθοδό τους με το ψηφοδέλτιο που είχε ως επικεφαλή εμένα, ζητώντας του στήριξη, έλαβαν αρνητική απάντηση χειρίστου είδους.

Αυτά τα στοιχεία και το βρώμικο παρασκήνιο το οποίο γνώριζαν και οι νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι των δυο Δήμων, ήταν αρκετά για να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής μου και με οδήγησαν στο ξέσπασμα καταγγελιών κατά την συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ξάνθης την περασμένη Πέμπτη. Τα όσα ειπώθηκαν από εμένα μέσα στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, έθεσαν προ των ευθυνών τους τόσο τους δυο Δήμαρχος που προανέφερα, όσο και τον Βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος ενοχλημένος από τα όσα του μετέφεραν, με απείλησε τηλεφωνικά την Κυριακή το πρωί βρίζοντάς με σκαιότατα. Ας είμαι το τελευταίο θύμα αυτού του κατεστημένου, το οποίο ευθύνεται για την κατάντια της ΝΔ στον Νομό μας και για το ποσοστό του 26%, όπως επίσης για το κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων που είχε ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας στον Νομό.Κλείνοντας, καλώ όλους τους Υγιείς Νεοδημοκράτες καθώς και τον Πρόεδρο της παράταξης Αντώνη Σαμαρά, να δώσουμε την μάχη για να σπάσει επιτέλους αυτό το απόστημα στον Νομό Ξάνθης, ζητώντας την άμεση διαγραφή του Βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού από το κόμμα.

Τέλος, θέλω για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσους με στήριξαν σε αυτήν μου την προσπάθεια, όπως και τα τοπικά ΜΜΕ που στάθηκαν με αντικειμενικότητα στην υπόθεση αυτή, χωρίς να εξυπηρετούν τα προσωπικά συμφέροντα των κατά καιρούς κολλητών τους.Ιδιαίτερα όμως, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, την Πρόεδρο και τα Μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης για τη στήριξη που παρείχαν στο πρόσωπό μου» καταλήγει.