Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ερωτική συναισθηματική ταινία made in Komotini


Όλες οι πληροφορίες για το ποιοι την εμπνεύστηκαν, ποιοι την γυρίζουν, τους πρωταγωνιστές και την ιστορία τους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ


H μητέρα έγραψε το σενάριο. Ο πατέρας επιμελείται τα γυρίσματα. Τα παιδιά έχουν την σκηνοθεσία και τον ένα πρωταγωνιστικό ρόλο. Η οικογένεια του γνωστού φωτογράφου Τζενγκίς Μπουντούρ ξεδιπλώνει τα ταλέντα της .

«Μια σταλιά αγάπη» είναι ο τίτλος της ταινίας που γυρίζεται αυτή την περίοδο στην Κομοτηνή από τον συντοπίτη μας Τζιχάν Μπουντούρ, με βοηθό την αδελφή του Πελήν, σπουδαστές και οι δύο του πανεπιστημίου ραδιοτηλεόρασης και κινηματογράφου στην Κων/πολη.

«Όλα τα οφείλουμε στον πατέρα μας που μας ενθάρρυνε» θα πουν τα δύο παιδιά, ενθουσιασμένα με τα γυρίσματα που γίνονται σε ταβερνάκια του πεζόδρομου της Ερμού, στο ξενοδοχείο «Αρκάδια» και πολύ σύντομα θα τους δούμε στην πλατεία Κομοτηνής.

Το ευρηματικό σενάριο το έγραψε η μητέρα τους Μουσγέν Μπουντούρ, που όπως θα πουν διαβάζει πολύ, αλλά βλέπει και τηλεόραση. Ήταν ένα πείραμα που πέτυχε. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο έχει η Αϊσέ Ταχήρ που υποδύεται την Αδά, ο Μπουδούρ Τζιχάν ως Τολγά και ο Ταμέρ Γκιουβενίρ ως Αλή, ενώ συνολικά για τα γυρίσματα αξιοποιούνται 27 άτομα.

Οι νεαροί δημιουργοί της ταινίας 25χρονών ο σκηνοθέτης και 20 χρονών η βοηθός του, θέλουν με την ολοκλήρωσή της αφού και τα μοντάζ γίνουν στην Κομοτηνή να την προβάλλουν με ελληνικούς υπότιτλους στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και φυσικά στην Κομοτηνή. Μετά στα σχέδιά τους είναι να προβληθεί και στην Τουρκία. Τώρα πειραματίζονται με την μουσική και άλλες λεπτομέρειες που προκύπτουν καθημερινά.

Η Αϊσέ Ταχήρ στο ρόλο της Αδά, με τον φοιτητή ραδιοτηλεόρασης και κινηματογράφου που έχει την σκηνοθετική ευθύνη Τζιχάν Μπουντούρ

Όταν τους ρωτάμε για τα μηνύματα και την ιστορία που πραγματεύεται η ταινία, αποκαλύπτουν με φειδώ ότι είναι ένας ύμνος ουσιαστικά στη δύναμη της φιλίας και της αγάπης, ενώ στην πορεία αποκαλύπτεται μια προδοσία, η οποία όμως στη συνέχεια αναιρείται…

Αυτά ως αρχή. Οι δημιουργοί της ταινίας «μια σταλιά αγάπη» είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν και έχουν την στήριξη όλων των φίλων τους. Το σίγουρο είναι ότι θέλουν να βάλουν την σφραγίδα τους σε κάτι καλό. Τους το ευχόμαστε.


Πηγή:   http://www.xronos.gr/