Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

To KKE για τα εγκαίνια Κυπρίνος - Ιβαϊλοβγκραντ


Σε λίγη ώρα ξεκινά η τελετή παρουσία Παπούλα και του προέδρου της Βουλγαρίας

Τι αναφέρει η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου;





Για άλλη μια φορά, με ευκαιρία τώρα των εγκαινίων της λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού Κυπρίνου – Ιβαϊλογκραντ, ετοιμάζονται με μεγαλοστομίες, με υψηλές παρουσίες , με πολυμελείς αντιπροσωπείες και με πολλά «ταρατατζούμ» να πουλήσουν πάλι το γνωστό παραμύθι «περί ανάπτυξης» που έρχεται στην περιοχή μας.


Κανένας δεν είναι αντίθετος σε έργα και υποδομές που διευκολύνουν την επικοινωνία μιας χώρας με τους γείτονές της. Όμως πάει πολύ να καλλιεργούμε αυταπάτες, μπλέκοντας το ζήτημα της ανάπτυξης με τη λειτουργία ενός ακόμα μεθοριακού σταθμού. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η λειτουργία των πέντε (5) Τελωνειακών Σταθμών της περιοχής μας ( Κήπων , Ορμενίου, Καστανεών,) και των σιδηροδρομικών (Πυθίου και Ορμενίου ) δεν απέτρεψαν από την περιοχή μας τον μαρασμό , την ερήμωση την οικονομική και πληθυσμιακή συρρίκνωση

Κανένα εργαζόμενο δεν πρέπει να ξεγελάσουν. Τον ένοχο για τον μαρασμό της περιοχής μας, δεν πρέπει να τον αναζητήσουμε στην έλλειψη μεθοριακών σταθμών, αλλά στο δρόμο ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα μας, που ακολουθούν η ΕΕ το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ .

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, των μονοπωλίων , φέρνει στους εργαζόμενους, τη λιτότητα, τη φτώχεια , την εξαθλίωση , την ανεργία. Για να αλωνίζουν ελεύθερα τα μονοπώλια , οδηγούν στην καταστροφή τους μικρομεσαίους αγρότες, τους κτηνοτρόφους , τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης γεννά την κρίση, δημιουργεί τα χρέη και τα ελλείμματα και στη συνέχεια καλούν το λαό να τα πληρώσει.

Αυτόν το δρόμο ανάπτυξης πρέπει να απορρίψουν οι εργαζόμενοι, δεν τους συμφέρει και χρόνο με το χρόνο θα χειροτερεύει τη ζωή τους.

Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα , για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη μιας μειοψηφίας καπιταλιστών. Με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό, με λαϊκό έλεγχο , με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία , θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας προς όφελος των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Έβρου να μην γίνουν χειροκροτητές ανούσιων εκδηλώσεων. Δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτές.

Να αξιοποιήσουν τις ερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και να στείλουν μήνυμα καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου καταψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ

Να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για να εκλεγούν αγωνιστές που θα συγκρουστούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Για να διευκολυνθεί ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης.

9-9-2010
Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου