Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Διαπανεπιστημιακό Οφθαλμολογικό Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη

Ξεκινά σήμερα, διαρκεί τρεις μέρες (ως την Κυριακή), φιλοξενείται στο Thraki Palace και φέρνει τους κορυφαίους καθηγητές οφθλαλμολογικής της χώρας στην περιοχή μας
                               ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Το 3ο Διαπανεπιστημιακό Οφθαλμολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη Αλεξανδρούπολη, 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2010, στο ξενοδοχείο Thraki Palace.

Η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη καθώς για πρώτη φορά όλες οι Πανεπιστημιακές Οφθαλμολογικές Κλινικές της χώρας ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται στη διοργάνωση του Συνεδρίου.


Το συνέδριο διοργανώνουν οι Πανεπιστημιακές Οφθαλμολογικές Κλινικές:

του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.)

του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)

και των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης και Πατρών.

Όπως στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και φέτος το Συνέδριο θα αποτελέσει σημαντικό σημείο συνάντησης και πεδίο συζήτησης καταξιωμένων οφθαλμιάτρων και ειδικών επιστημόνων στον τομέα της οφθαλμολογίας από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη...»
Παράλληλα, το Συνέδριο δίνει τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να ενημερωθούν για όλες τις καινοτόμες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους για την πληθώρα των οφθαλμικών παθήσεων στα επιλεγμένα θέματα, ενώ τα ζητήματα της εκπαίδευσης και της έρευνας θα είναι επίσης αντικείμενο συζητήσεων.
Ειδικά φέτος έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν στο Συνέδριο διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί και ειδικοί επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, υποστηρίζοντας με την παρουσία τους την προσπάθεια του Καθηγητή Οφθαλμολογίας Δ.Π.Θ., κ. Βασίλη Κοζομπόλη, να καθιερώσει το συνέδριο ως ετήσιο σημείο συνάντησης και συζήτησης των εξελίξεων στη διάγνωση και τη θεραπεία των οφθαλμικών παθήσεων.

«Το Συνέδριο δίνει την ευκαιρία στους νέους οφθαλμιάτρους να γίνουν κοινωνοί της σύγχρονης γνώσης και παράλληλα τους προσφέρει το βήμα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των δικών τους ερευνητικών προσεγγίσεων», υπογραμμίζει ο κ. Κοζομπόλης.

Η συμμετοχή του Καθηγητή κ. Αντώνη Καφάτου και του Καθηγητή κ. Γρηγορίου Σκαλκέα, διακεκριμένου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, με τις διαλέξεις τους, προσδίδει σίγουρα μία διαφορετική προσέγγιση στα ερωτήματα που απασχολούν την οφθαλμολογική και γενικότερα την επιστημονική κοινότητα στο σύνολό τους.

Στην τριήμερη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν τα παρακάτω ειδικότερα θέματα:

1. Διαθλαστική Χειρουργική

2. Γλαύκωμα

3. Μεταμοσχεύσεις

4. Anti-VGF Θεραπείες

5. Έρευνα- Εκπαίδευση

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει η εταιρία Thesis.
 
 
Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/