Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σεισμογράφος τοποθετήθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση  (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ) και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξ/πολης (Δ.Ε.Υ.Α.Α) σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο  πραγματοποίησαν ένα σημαντικό βήμα για την περιοχή μας . ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας από συνεργείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμογράφος – επιταχυνσιογράφος μετά από χορηγία της επιχείρησης Πλαστικά Θράκης.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Λαμπαρδή Άννα, στόχος της εγκατάστασης εκτός από τα ερευνητικά οφέλη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είναι οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας προσεχώς και αφότου γίνει εγκατάσταση της κατάλληλης υποδομής να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο τις σεισμολογικές καταγραφές των εγκατεστημένων μηχανημάτων.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γενικότερα στοχεύει στα πλαίσια της συνεισφοράς του στο κοινωνικό σύνολο να συμβάλλει με την ενέργεια αυτή στους ερευνητικούς σκοπούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου καθώς και να αναβαθμίσει τον εκπαιδευτικό ρόλο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.


ΠΗΓΗ: http://paremvasikomotini.blogspot.com/