Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Καλά, είναι σοβαροί εκεί στον "Παρατηρητή";

Αποκαλούν στα ρεπορτάζ τους Μετέ και Σερίφ ως "εκλεγμένους μουφτήδες" Ξάνθης και Κομοτηνής;

Ανεπίτρεπτη γκάφα ή σκόπιμη, καθοδηγούμενη (και προφανώς πληρωμένη) αναφορά;
                               ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...


Δεν φτάνει που μετά από περίεργη σιωπή 24 ωρών ο "Παρατηρητής της Θράκης" ασχολήθηκε επίτέλους  με την υποψηφιότητα της Σιμπέλ Μουσταφάογλου και την καταδίκασε, όπως έκαναν από την προηγούμενη μέρα όλες οι υπόλοιπες εφημερίδες της Κομοτηνής.

Στο σημερινό ρεπορτάζ του διαβάζουμε όχι μία ή δύο φορές αναφορές σε "εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ" και "εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερίφ". Πρόκειται για τους όρους που χρησιμοποιεί το Προξενείο και οι εγκάθετοι της Άγκυρας για τους ψευτομουφτήδες. Μόνο που αυτά τα διαβάζουμε  μέσα σε ρεπορτάζ, εκτός εισαγωγικών και όχι εντός, όπως φροντίσαμε να κάνουμε εμείς.

Οι "εκλεγμένοι μουφτήδες" αποτελούν ιδιότητες που προφανώς υιοθετεί η εφημερίδα; Πρόκειται για μεγάλη γκάφα; Ή πρόκειται για πολιτική του "Παρατηρητή της Θράκης", που έχει επαναλάβει τέτοια "λάθη" και στο παρελθόν; Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία ίσως θα όφειλε να πάρει θέση και να ζητήσει μια συγνώμη η ιδιοκτησία.

Εκτός και αν τα πιστεύει αυτά που γράφει. Τότε αλλάζει το πράγμα. Τότε η συγκεκριμένη εφημερίδα καλό θα ήταν να μας εξηγήσει  κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιες "δημοκρατικές" διαδικασίες έγιναν αυτές οι "εκλογές" για την ανάδειξη μουφτήδων. Και ποια η θέση της απέναντι στους νόμιμους μουφτήδες για το Ελληνικό Κράτος, τους οποίους δείχνει να μην σέβεται καθόλου.

Και φυσικά να απαντήσει σε ερωτήματα για το αν τέτοιες αναφορές είναι σκόπιμες, καθοδηγούμενες και ίσως πληρωμένες, όπως έχει καταγγελθεί στο παρλεθόν. Καταγγελίες για τις οποίες δεν βλέπουμε απαντήσεις.