Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι απ' την Αλεξανδρούπολη, τους λένε Stavento και παίζουν Pro!


Η συνέντευξη που παραχώρησε το δημοφιλές hip hop συγκρότημα κατά την διάρκεια παρουσίας τους στην Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ



Τους συναντήσαμε στην Λάρισα μετά από μια μεγάλη συναυλία που έκαναν μέσα στο καλοκαίρι στο Αγιόκαμπο! Ανοίξαμε το playstation παίξαμε Pro μαζί τους και μετά από αρκετή ώρα αποφασίσαμε να αφήσουμε τους μοχλούς και να τους ρωτήσουμε αρκετά πράγματα που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε γι αυτούς!



Παίρνοντας σαν αφορμή το τελευταίο σας cd που ονομάζεται μια φορά και έναν καιρό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή την συνέντευξη σαν μια μικρή ιστορία! Δηλαδή μια φορά και έναν καιρό…

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν πριν από 6 χρόνια περίπου μαζευτήκαμε κάποιοι φίλοι και ενώ ότι κάναμε το κάναμε τελείως ερασιτεχνικά, για την πλάκα μας και για να γουστάρουμε αποφασίσαμε να κάνουμε μια απόπειρα να δούμε τι γίνετε προς τα έξω! Κάπως έτσι ξεκινάμε βγάζουμε το πρώτο μας cd και από τότε μας πάνε όλα καλά και αυτό γιατί ότι κάναμε ο κόσμος το αγκάλιασε και το αγάπησε! Έτσι φτάσαμε μετά από 6 χρόνια να υπάρχουμε ακόμα να έχουμε φτάσει στο 4ο album και να το απολαμβάνουμε όσο δεν πάει.. επειδή δεν το περιμέναμε! Και αυτό γιατί είμαστε από την Αλεξανδρούπολη και δεν έχουμε άμεση σχέση με την Αθήνα



Από το 2004 που ξεκινήσατε μέχρι σήμερα κατά πόσο έχει αλλάξει η hip hop μουσική στην Ελλάδα;

Γι αυτό το θέμα ας μιλήσουν οι αρμόδιοι και πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα! Για μάς δεν αξίζει να λέγεται ότι είμαστε γνώστες του hip hop ούτε ήρθαμε να εκπροσωπήσουμε κανένα hip hoper! Αυτό το λέμε γιατί όταν αποφασίσαμε να το κάναμε αυτό το πράγμα είπαμε ότι θα κουνηθούμε έξω από μουσικές ταμπέλες δηλαδή δεν πάμε να κάνουμε hip hop και μόνο hip hop! Είπαμε να έχουμε σαν βάση το hip hop και από εκεί και περά να πειραματίσουμε και με άλλα μουσικά είδη! Έχουμε κάνει και ρεμπέτικα κατά καιρούς παντρέματα και rock στοιχεία έχουμε βάλει μέσα και πολλά άλλα! Θα μπορούσα αν είχα άλλη φωνή να τραγουδούσα άλλο στιλ και να μην μιλούσαμε καν για hip hop τώρα! Απλά θέλω να καταλήξουμε ότι αυτό πολύ λέγετε stavento είναι ένας τρόπος έκφρασης και τίποτα παραπάνω..


Ήβη Αδάμου. πως γνωριστήκατε και πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Όταν είχαμε πάει στο x-factor για να κάνουμε το promo της ταινίας “ η κληρονόμος “ αποφασίσαμε να να πάρουμε κάποια κορίτσια μέσα από το x-factor και να πουν κάποια τραγούδια δικά μας.. ένα από αυτά τα κορίτσια ήταν η Ήβη! Κάναμε μια συνεργασία εκεί και αργότερα σταματήσαμε τις εμφανίσεις μας και είπαμε να μπούμε στο studio για να ηχογραφήσουμε το καινούριο μας άλμπουμ. Όταν γράψαμε το “ σαν έρθει η μέρα” αμέσως μας ήρθε στο μυαλό η Ήβη. Πιστεύαμε ότι θα της ταίριαζε το κομμάτι και απ ότι φάνηκε δεν πέσαμε έξω. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και μετέπειτα, καθώς είναι μαζί μας και στην καλοκαιρινή περιοδεία!!


Aπό εσάς τι περιμένουμε και τι να δούμε στο μέλλον;

Προς το παρόν τρέχουμε το άλμπουμ που λέγετε “μια φορά και έναν καιρό” όπου και το θεωρούμε από τα καλύτερα που έχουμε κάνει! Αυτό το άλμπουμ ήρθε να συμπληρώσει τα προηγούμενα 3 των stavento! Έχει πολλές και μεγάλες συνεργασίες όπως αυτή του Κώστα Χατζή,(όπου και πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη συνεργασία που ονειρευόμουν να κάνω) του Χρήστου Δάντη και πολλών hip hip underground συγκροτημάτων. Επίσης έχει και πολλά κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, γιατί πέρα από τα ερωτικά είναι χρέος μας από την στιγμή που μας ακούει ο κόσμος να λέμε και τα στραβά της κοινωνίας. Άρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε με την προώθηση του, κάνοντας κάποιες συναυλίες σε Ελλάδα Κύπρο και εξωτερικό κάποια στιγμή.


Τι σημαίνει η λέξη "έρωτας";

Έρωτας είναι παντού και πάντοτε ο ίδιος. Είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος κάτι το οποίο μπορεί να τον λυγίσει να το καταστρέψει και να τον φτιάξει. Μέσα στον έρωτα εμπεριέχονται όλες οι καλές οι όμορφες και οι άσχημες λέξεις.


Tι σημαίνει η λέξη "πολιτική";

Την πολιτική εύκολα μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε με μια λέξη. ΣΚΑΤΑ! Ότι και να πούμε είναι λίγο.. είναι ένα τεράστιο μπουρδέλο!

Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά το τραγούδι «μια γυναίκα όλα τα μπορεί» πραγματικά το κοροϊδεύαμε και αυτό γιατί δεν το πιστεύουμε! Εσείς πραγματικά το πιστεύετε αυτό;Φυσικά και το πιστεύουμε 100%, αλλιώς δεν θα μπαίναμε καν στο κόπο να το γράψουμε και να το πούμε! Από την στιγμή που οι άντρες είμαστε πιο παιδιά και ίσως πιο ευκολόπιστοι μια γυναίκα μπορεί να μας κάνει ότι θέλει. Οπότε πρέπει να κανονίσουμε την πορεία μας..(γέλια)

Τελειώνοντας αυτή την συνέντευξη θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας..

Μια είναι η ασχολία! Το Pro! Πραγματικά έχουμε αρρωστήσει με αυτό το παιχνίδι και το είδατε και μόνοι σας. Να σας δώσουμε ένα παράδειγμα πέρυσι με την περιοδεία με το που τελείωναν οι συναυλίες το πρώτο πράγμα που ψάχναμε να βρούμε είναι που έχει internet cafe και καθόμασταν μέχρι την επόμενη μέρα που φεύγαμε και κυριολεκτικά καιγόμασταν στο Pro..

 
Πηγή:  http://www.larisaout.gr/