Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

"Πως έστειλα τον Πεχλιβανόπουλο στην Ίντερ"

Ο προπονητής του Κομοτηναίου 16χρονου παίκτη μιλά για την μεταγραφή του στην Πρωταθιλήτρια Ευρώπης, όπου όλοι τον φωνάζουν "Τζιάνι Γκρέκο"



Ο Γιάννης Πεχλιβανόπουλος βρίσκεται πλέον στην ομάδα ταλέντων της πρωταθλήτριας Ιταλίας και είναι πολύ ευτυχισμένος. Ο 16χρονος από ΤΟ Γλυκονέρι, κάτοικος Κομοτηνής, είναι ένα ακόμη παιδί που οι ιθύνοντες μιας ευρωπαϊκής ομάδας τον ανακάλυψαν και του έδωσαν το εισιτήριο να παίξει και να διακριθεί στα γήπεδα μακριά από την πατρίδα του.

Ο ίδιος λέει μονολογώντας «είμαι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τι άλλο να ζητήσω;» Πάντα θαύμαζε την Ίντερ και τώρα είναι μέλος της οικογένειάς της. Ποτέ όμως δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι μια μέρα το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα. Έχει πρότυπο τον Τσάβι και στο Μιλάνο τον φωνάζουν Τζιάνι Γκρέκο.

Ο προπονητής του Παναγιώτης Γκουτζίδης μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5fm και στην εκπομπή «πολιτικό ταγκό» είπε για τον μαθητή του.

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
-Ήρθαν οι άνθρωποι της Ίντερ και τον είδαν. Μεγάλη ευθύνη φέρει ο μάνατζερ που είναι και επίσημα εδώ και έξη μήνες συνεργάτης μας, ο Νίκος Κλητίδης. Με την παρέμβαση την δική του είδε τα παιδιά ο πρώτος scouter στην Inter, από εκεί και πέρα αυτός ο άνθρωπος είπε το οκ, και έγινε κατευθείαν η μεταγραφή.

Ο Γιάννης είναι ένα δικό μας παιδί από το Γκυκονέρι;
-Έτσι ακριβώς, η μητέρα του είναι από το Γλυκονέρι και ο πατέρας του από τα Κιμέρια Ξάνθης. Είναι μόνιμοι κάτοικοι Κομοτηνής. Θα σας δώσω και μια πληροφορία γιατί έχω και επικοινωνία με το παιδί, συμμετέχει σε ένα τουρνουά στην Ιταλία με όλες τις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας, όμως Μίλαν, Ουντινέζε, Φιορεντίντα, και χθες έβαλε και το πρώτο γκολ.

Ξεχώριζε από την αρχή ο Γιάννης;
-Ο Γιάννης ξεκίνησε στην ακαδημία 8 ετών, έδειχνε από τότε ότι έχει ταλέντο και μεγάλο βέβαια. Είχε μια αποχή 1,5 χρόνο επειδή ο πατέρας του είχε πάρει μετάθεση στην Μυτιλήνη, αλλά όταν επέστρεψε στην Κομοτηνή ξαναήρθε στην ακαδημία μας. Φυσικά τα τελευταία χρόνια έδειξε ότι ήταν μεγάλο ταλέντο και ότι θα έκανε κάτι στο ποδόσφαιρο ήταν σίγουρο, ότι θα είχε ευκαιρίες για να κάνει κάτι στο ποδόσφαιρο ήταν σίγουρο.

Τι σας είπε στην επικοινωνία σας χθες.
-Στην αρχή βασικά ήταν λίγο προβληματισμένος όσον αφορά την επικοινωνία, γιατί δεν γνώριζε καλά τα Ιταλικά, αν και η Inter πριν ένα μήνα είχε εξασφαλίσει δασκάλα στην Κομοτηνή για να μαθαίνει το παιδί τις απαραίτητες ποδοσφαιρικές λέξεις για να επικοινωνεί καλύτερα, αλλά αυτό το ξεπέρασε, είναι πολύ καλά, περνάει καλά και απολαμβάνει όλη την πολυτέλεια που μπορεί να σου παρέχει μια τέτοια ομάδα ποδοσφαιρικά.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/