Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σε λιγότερο από μισή ώρα αρχίζει η συναυλία των U2

Δεκάδες Θρακιώτες κάνανε το μακρινό ταξίδι για την πρωτεύουσα και βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την συναυλία των U2. Tους ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλή επιστροφή.




5 πράγματα που δεν ξέρατε για τους U2

Από την αρχή, οι U2 ξεχώρισαν για το κίνητρο και τη φιλοδοξία τους, παραδεχόμενοι ότι αποτελούσαν συγκρότημα «πριν καν ακόμα μπορέσουν να παίξουν». Ο Bono, ο Edge, ο Larry Mullen και ο Adam Clayton γνωρίστηκαν στο σχολείο Mt Temple School και σχημάτισαν τους U2 το 1978. Δημιούργησαν τους τρεις πρώτους δίσκους τους με τον Steve Lilywhite: το Boy (1980), τοOctober (1981) και το War (1983).

Τη συμμετοχή τους στο Live Aid τον Ιούλιο του 1985 παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές ενώ το περιοδικό Time ανακήρυξε τους U2 ως «το πιο καυτό εισιτήριο της Rock». Οι συναυλίες από ανοικτούς χώρους εξελίχθηκαν σε συναυλίες σε στάδια και το The Joshua Tree κέρδισε το βραβείο Grammy για το album της χρονιάς το 1987. Κυκλοφόρησαν το Achtung Babyστην αυγή της δεκαετίας του 90 και ξεκίνησαν την περιοδεία ZooTV, με την οποία γύρισαν τον κόσμο δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια. Με την ορμή που είχαν εκείνη τη περίοδο οι U2, δημιούργησαν το Zooropa, που αρχικά κυκλοφόρησε ως single ηχογραφημένο στο δρόμο, αργότερα εξελίχθηκε σε EP και τελικά έγινε ο όγδοος δίσκος των U2 το 1993.

Το 2000, οι U2 επέστρεψαν με το All That You Can't Leave Behind. Δίνοντας μια σειρά συναυλιών σε μικρά clubs για πρώτη φορά μέσα σε 17 χρόνια, ο Bono ανακοίνωσε ότι οι U2 έκαναν αίτηση για την παλιά τους δουλειά – να είναι δηλαδή το μεγαλύτερο rock συγκρότημα του κόσμου. Μετά την ολοκλήρωση της Elevation Tour στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες (δύο φορές) το 2001, η ετυμηγορία ήταν ομόφωνη: ήταν επιτυχημένοι! Μετά την κυκλοφορία του How to Dismantle An Atomic Bomb το 2005, οι U2 κέρδισαν μια θέση στο Rock and Roll Hall of Fame.

Αναγνωρισμένοι πλέον ως μια από τις καλύτερες σκηνικές παρουσίες του κόσμου, οι U2 έχουν κυκλοφορήσει 12 studio albums με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 160 εκατομμύρια. Έχουν κερδίσει πολυάριθμα βραβεία: 22 Grammy, μία υποψηφιότητα για Oscar ενώ είναι Πρεσβευτές Συνείδησης της Διεθνούς Αμνηστίας. Το 2003 κέρδισαν Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι, The Hand’s That Built America, από την ταινία Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης.

Οι U2 ξαναβγήκαν στο δρόμο πέρυσι με τη U2 360º Tour για να υποστηρίξουν το νέο τους album No Line On The Horizon. Η έναρξη της περιοδείας έγινε στη Βαρκελώνη και η U2 360º Tour συνεχίστηκε σε Ευρώπη και σε Βόρεια Αμερική.

Θα βρίσκονται στη χώρα μας στις 3 Σεπτεμβρίου παρέα με τους Snow Patrol. H…πρώτη τους φορά στην Ελλάδα ήταν το Σεπτέμβριο του 1997 στη Θεσσαλονίκη σε μία συναυλία που παρακολούθησαν πάνω από 50.000 κόσμου.