Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Το ευτράπελο που έζησε γνωστός ηθοποιός στην Κομοτηνή

Ήταν περιοδεία με αριστοφανική παράσταση και έδωσε παράδειγμα από την Θράκη για να περιγράψει τη δυσκολία αλλά και τα απρόοπτα του επαγγέλματός του.

Ποιο ήταν αυτό;



«Οταν βρίσκεσαι σε περιοδεία έρχεσαι πιο κοντά στην ουσία της θεατρικής πράξης,καθώς ενισχύεται η ομαδικότητα.Η περιοδεία μού δίνει την αίσθηση των μπουλουκιών που μεσουρανούσαν σε άλλες εποχές.Η νομαδική ζωή είναι σκληρή και μαγική ταυτόχρονα» λέει ο Θοδωρής Αντωνιάδης, ο οποίος στην αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος Πενίας θρίαμβος» του Θεάτρου Τέχνης υποδύεται τον θεό Ερμή, ενώ είχε τη χαρά να βιώσει και τη διαδικασία του στησίματος της παράστασης «από μέσα», ως βοηθός σκηνοθέτη (μαζί με την Ανζελίκα Καψαμπέλη ) του Διαγόρα Χρονόπουλου .

Από πόλη σε πόλη έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί το διαφορετικό χρώμα και ύφος κάθε κοινού, αλλά και να βρει έναν κοινό παρονομαστή: «Είναι μια τραγικά επίκαιρη κωμωδία, που αγγίζει τους πάντες.Βιώνουμε χωρίς αμφιβολία τον Θρίαμβο της Πενίας και γι΄ αυ τό πιστεύω ότι το κοινό πάντα ξεσπά σε πολύ ζεστό χειροκρότημα στο τέλος. Εχει ανάγκη να ακούσει κάποιες αλήθειες,έστω και αν έχουν γραφτεί χιλιάδες χρόνια πριν».

Η παράσταση καλείται να προσαρμοστεί κάθε φορά στις ανάγκες του εκάστοτε χώρου. «Από το δέος και το μέγεθος της Επιδαύρου πρέπει να βρεις αυτοματισμούς και λύσεις ώστε να στήσεις το σκηνικό και τον θίασο και να παίξεις σε πολύ μικρότερους χώρους, χωρίς όμως να κάνεις εκπτώσεις στο τελικό αποτέλεσμα».

Οσο για τις απρόβλεπτες διαθέσεις του καιρού, «στις 26 Ιουλίου μας συνέβη κάτι μαγικό στην Κομοτηνή. Ο ουρανός φλέρταρε ασύστολα με τη βροχή εκείνη την ημέρα και... ως διά μαγείας, λίγα λεπτά πριν από την παράσταση,εμφανίστηκαν δυο τύποι που πουλούσαν ομπρέλες έξω από το θέατρο. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη άρχισε όντως να βρέχει, όμως κανείς δεν έφυγε. Αντ΄ αυτούακούσαμε τον ήχο δεκάδων πολύχρωμων ομπρελών να ανοίγουν ταυτόχρονα και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πανέμορφο τοπίο. Η θέα λοιπόνήταν εξίσου καλή από τη σκηνή!».


Πηγή:  http://www.tovima.gr/