Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τοπικός αγώνας, κεντρική στήριξη για Χρ. Πούλιο στην Ξάνθη

Παρόντες Ξυνίδης, Ντόλιος, Τιμοσίδης, απουσίασε εκτάκτως ο Πεταλωτής

Τι έγινε στην εκδήλωση για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Ξάνθης;

                             ANAΛYTIKA...



Παρασκευή βράδυ σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Ξάνθης, ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Πούλιος παρέθεσε δείπνο στο σύνολο των υποψηφίων της παράταξης 'Πολίτες για την Αλλαγή' και δημοσιογράφους κι εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Άπαντες παρόντες με χαμόγελο κι αισιοδοξία ενώ χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα ενότητα και η καλή διάθεση των υποψηφίων. Η καθυστέρηση έναρξης της βραδιάς οφειλόταν στην έκπληξη που επεφύλλασσε ο Σ. Ξυνίδης που έφτασε με δυο υφυπουργούς, Γ. Ντόλιος Εσωτερικών και Μ. Τιμοσίδη Υγείας ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ξυνίδης, υποχρεώσεις κράτησαν μακριά απ'΄την εκδήλωση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή.


Στηρίζουν όσους πιστεύουν στον Καλλικράτη

Σε δηλώσεις τους οι υφυπουργοί αναφέρθηκαν στου ςλόγους που τους έφεραν στην Ξάνθη κι όπως κι οι δυο σημείωσαν, το ΠΑΣΟΚ έδωσε χρίσματα σε αυτοδιοικητικά πρόσωπα που έχουν δηλώσει την πίστη τους στις αρχές και τις αξίες του Καλλικράτη που όπως χαρακτηριστικά ανέφερεο κ. Τιμοσίδης: ' είναι ένα ανανπτυξιακό εργαλείο' ενώ ο κ. Ντόλιος μίλησε με παραδείγματα: 'τα κριτήρια που το πασοκ έδωσε την υποστήριξή του σε τοπικά σχήματα. Είναι εκείνα που ενστερνίστηκαν τις αρχές και τις αξίες του Καλλικράτη και τα παραδείγματα μιλού από μόνα τους όπως στην Αθήνα είπαμε Καμίνης κι όχι Γεννηματά παρά τις δημοσκοπήσεις, Τατούλης σητν πελοπόννησο, στη Θεσσαλονίκη όχι Αράπογλου αλλά Μπουτάρη. Πληροφορύμαι, μαθαίνω ότι ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Πούλιος έχει εκφράσει αυτές τις αξίες κι αρχές κι έχει κάνει μια παράταξη με πολίτες απ' όλους τους χώρους ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το διακύβευμα των εκλογών ανέφερε: 'ο Καλλικράτης, η εφαρμογή του και η επιτυχία είναι το σημαντικό. η ψήφος είναι έτσι κι αλλιώς πολιτική αλλά αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν και το εκλογικό χαρακτηριστικά, ναι ή όχι στις μεταρρυθμίσεις, ναι ή όχι στη διαφάνεια. ναι ή όχι στον Καλλικράτη, θα υπάρξει ένας έλεγχος στη διαχείριση; όσοι έχουν υιοθετήσει αυτές τις αρχές, πολιτικά ψηφίζουν'.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ξανθιώτης βουλευτής και αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης: 'το ΠΑΣΟΚ παίρνει σοβαρά τον Καλλικράτη και πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν οι συνδυασμοί που υποστηρίζουν τον Καλλικράτη, είναι ζήτημα ουσίας κι ανάπτυξης'.


Τεχνοκράτες κι όχι εκλεγμένοι...

Στον σύντομο κι από στήθους χαιρετισμό που απηύθυνε ο Χ. Πούλιος στους παρευρισκόμενους, αφού ευχαρίστησε τους υψηλούς επισκέπτες και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, αναφέρθηκε στην βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους υποψήφιους του συνδυασμού τονίζοντας ότι τους συνδέει το κοινό όραμα για την κατάργηση των πελατειακών σχέσεων στο Δήμο Ξάνθης, το κοινό όραμα για αλλαγή, να ξαχάσουν όλοι το χθες και ν απροσχωρήσουν μπροστά, κι όπως σημείωσε, αυτό το ρεύμα των δημοτών που πιστεύουν στο όραμα, είναι πλειοψηφικό πλέον.

Αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα του συνδυασμού, ο επικεφαλής των 'Πολιτών για την Αλλαγή' , ενημερώνοντας ότι είναι έτοιμο και θα γνωστοποιηθεί στους δημότες μέσω των μέσων ενημέρωσης σε ενότητες ενώ ανέφερε ότι είναι βασσισμένο στα 'θέλω' της κοινωνίας και περιέχει μετρημένες δράσεις, χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι όλα αυτά αποτελούν δεσμεύεσεις.

Αποκαλύπτοντας δε, ένα απ' τα σημεία του προγράμματος, ο κ. Πούλιος ανέφερε ότι προβλέπει, τις θέσεις των Προέδρων των Δημοτικών Εταιριών να κατέχουν τεχνοκράτες με γνώσεις επί των αντικειμένων κι όχι εκλεγμένοι. Το χειροκρότημα των υποψηφίων συχνά διέκοπτε τον επικεφαλής ενώ παρατεταμένο και θερμό ήταν όταν κλείνοντας ο κ. Πούλιος αναφέρθηκε στον ίδιο στόχο, την ίδια βούληση και την ίδια άδολη διάθεση προσφοράς που τους ενώνει, εκφράζοντας την παποίθηση ότι ήρθε η ώρα για την μεγάλη αλλαγή στο Δήμο Ξάνθης.

Στον χαιρετισμό του ο Σ. Ξυνίδης που ακολούθησε τους υφυπουργούς προσκεκλημένους που χαιρέτισαν την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα είναι ήταν μια προσπάθεια που δεν θ' αντέξει και διαψεύστηκαν απ' την παρουσία που τώρα έφτασε η ώρα ν' αναλάβει τα ηνία του δήμου ενώ μετέφερε και τον προσωπικό χαιρετισμό του Γ. Παπανδρέου.

Η βραδιά κύλησε ευχάριστα μέχρι αργά ενώ η αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όλων που μεταξύ τους αντάλλασσαν ευχές για καλό αγώνα και καλό κουράγιο!


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/