Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Είχαν διαφορές και έβαλε φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα

Ζημιές 80.000 ευρώ από τον εμπρησμό στην Διομήδεια Ξάνθης

Συνελήφθη 27χρονος Αλβανός δράστης και θα σταλεί στον εισαγγελέα

                           ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Βραδινές ώρες της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2010 προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης ένας 27χρονος αλλοδαπός πολίτης Αλβανίας ο οποίος στα πλαίσια διενεργούμενης προανάκρισης για εμπρησμό κτηνοτροφικής μονάδας ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού στη Διομήδεια Ξάνθης, διαπιστώθηκε ότι ήταν ο δράστης του εμπρησμού τον οποίο προκάλεσε απορρίπτοντας αναμμένο τσιγάρο σε ξερόχορτα, εξαιτίας προσωπικών διαφορών που είχε με ιδιοκτήτη.

Από τον εμπρησμό προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημίες αξίας 80.000 € κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.

Ο δράστης συνελήφθη και με την κατ’ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.
 
Η  φωτιά στην κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Διομήδειας ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στις 11.00 και επεκτάθηκε γρήγορα σε μεγάλη ποσότητα από μπάλες τριφυλλιού. Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και η προσπάθεια της κατάσβεσης διήρκεσε όλη τη νύχτα λόγω των εύφλεκτων υλικών που πήραν φωτιά. Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες, με το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής να φεύγει από την κτηνοτροφική μονάδα στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσότητες τριφυλλιού απομακρύνθηκαν και καίγανε μέχρι και δύο μέρες μετά την πυρκαγιά, δηλαδή μέχρι και χθες.