Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Γαστρονομικό ταξίδι από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που ετοιμάζονται στην Αλεξανδρούπολη για τους μικρούς μας φίλους από την Αγγέλα Γιαννακίδου

                     ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Του μουσείου τα παιδιά, πριν πεινάσουν…» προγραμμάτισε για τους μικρούς του φίλους φέτος, το εκπαιδευτικό τμήμα του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο γαστρονομικό ταξίδι που σχεδιάστηκε και είναι μια πρόταση απέναντι στον «πολιτισμό» με τα διοξεινωμένα και μεταλλαγμένα τρόφιμα. Άλλωστε η υποβαθμισμένη ποιότητα της τροφής, το γρήγορο φαγητό, οι πλαστικές γεύσεις και η συνήθεια να «τρώμε καλά έξω» έχει υποβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το καθημερινό μας τραπέζι.

Το ταξίδι θα ξεκινήσει με το παραμύθι της Ζωής Βαλάση «Κούπα η ακαπάκωτη» που εξιστορεί τη διαδρομή της διατροφής μέσα από την ιστορία της Θράκης, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν επισκέψεις σε αγορές και σε επιλεγμένους χώρους παρασκευής φαγητών και εστίασης. Ακόμη, τα παιδιά θα γίνουν Μικροί Σεφ και θα παρασκευάσουν φαγητά και επιδόρπια τοπικής και ξένης κουζίνας...»

Υπεύθυνη για το σχεδιασμό των προγραμμάτων είναι η Δρ. Γιόφτσαλη Κατερίνα, Νηπιαγωγός - Μουσειοπαιδαγωγός. Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε δύο Σάββατα το μήνα και απευθύνονται σε 2 ηλικιακές ομάδες. Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 6 ευρώ για κάθε παιδί.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 25510-36663.


Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/