Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έτοιμος ο αναπτυξιακός νόμος, λέει ο Ξυνίδης!

Θα δοθεί πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές για διαβούλευση

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ για το θέμα αλλά και για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές ο Ξανθιώτης Αν. Υπουργός Ανάπτυξης ;



Επ' ευκαιρία της παρουσίας του στην Ξάνθη, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του xanthionline ενημέρωσε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αναπτυξιακός νόμος: 'ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα δοθεί πριν τις εκλογές στη διαβούλευση. Είναι μια άλλη αντίληψη εκτός απ' τη βοήθεια των επιδοτήσεων, να προσφέρει μια πριμοδότηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας και της νέα επιχειρηματικότητας , τομείς στους οποίους πιστεύουμε ότι θα πρέπει να στραφεί η ελκηνική μεταποίηση και παραγωγή για να μπροέσει να φύγει απ' την κατάσταση που βρίσκεται. Θα υπηρετήσουμε αυτή την προσπάθεια και μέσα απ' τον αναπτυξιακό νόμο καιμέσα απ' τα εργαλεία έχουμε ανακοινώσει κι έχει γίνει εκτενής αναφορα απ' τον Υπουργό η μετατροπή του ΤΕΜΠΜΕ σε ΕΤΕΑΝ, εκτός από εγγυοδοτικό και χρηματοδοτικό χαρακτήρα, σε συνέργια με τις τράπεζες ώστε να διευκολύνουμε τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Μ' αυτό το πλέγμα των ενεργειών αλλάζουμε το κλίμα στην οικονομία, στον επιχειρηματικό κόσμο'.

Απαντώντας δε, σε σχετική ερώτηση του xanthionline για το ενδεχόμενο εκλογών, πριν την διακανακλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού ο κ. Ξυνίδης ανέφερε:

'Για πρόωρες εκλογές δεν έχει μιλήσει κανένας. Είναι γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία κι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να υπηρετήσουμε ο καθένας μας απ' τον τομέα ευθύνης του τη μεγάλη προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Από κει και πέρα, η πολιτική είναι ζώσα κι οφείλουμε ν' αντιμετωπίζουμε αυτό που διαμορφώνεται ως πολιτικό κλίμα και πολιτικές εξελίξεις. Εμείς δεν είμαστε ούτε όμηροι της εκλογολογίας ούτε όμηροι του φόβου στην ετμηγορία του ελληνικού λαού. Θα κάνουμε αυτό που είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού'.


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/