Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινά από Τσεχία και Ξάνθη η Εθνική Χάντμπολ για τo Euro2012

Παίζει απόψε στην πόλη Ζλιν κόντρα στην Τσεχία και την προσεχή Κυριακή στο "Φίλιππος Αμοιρίδης" απέναντι στην Νορβηγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ξεκινά απόψε την προσπάθειά της στα προκριματικά του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 η εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει στις 9.10 το βράδυ της Τετάρτης την Τσεχία στην πόλη Ζλιν, ενώ την ερχόμενη Κυριακή 31/10 θα φιλοξενήσει στην Ξάνθη τη Νορβηγία.


Η εθνική ανδρών δεν έχει καταφέρει ποτέ να δώσει το παρών σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και προκειμένου να μην γνωρίσει έναν ακόμα αποκλεισμό, θα πρέπει να καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις στον 6ο Προκριματικό Όμιλο.

Η ομάδα των Νίκου Μάντζου και Παναγιώτη Ιατρούδη θα αναμετρηθεί στον όμιλο σε διπλές αναμετρήσεις με την Τσεχία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Οι δύο προπονητές χαρακτήρισαν την ελληνική ομάδα αουτσάιντερ για την πρόκριση στα τελικά της Σερβίας, ωστόσο τόνισαν ότι οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο μπορούν σε αυτά τα πρώτα δύο παιχνίδια, για τα οποία ακολούθησαν ειδική προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη.

«Μας περιμένει μία δύσκολη εβδομάδα, με αναμετρήσεις με τα δύο φαβορί του ομίλου, Τσεχία και Νορβηγία. Θέλαμε να βρισκόμαστε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και να είχαμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, ώστε να ενσωματωθούν τα παιδιά που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους διεθνείς του εξωτερικού», τόνισαν οι δύο προπονητές.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να εισπράξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο περισσότερα απ΄ όσα περιμένουμε και είμαστε σε θέση από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας αυτή την περίοδο. Για το λόγο αυτό θα στηριχτούμε ιδιαίτερα στα ψυχικά αποθέματα και στην ελληνική ψυχή των παιδιών της εθνικής ομάδας», πρόσθεσαν.

Την Τσεχία που αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα η ελληνική ομάδα την αντιμετώπισε τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2005 στο Παγκόσμιο της Τυνησίας. Οι αδιάφοροι βαθμολογικά Τσέχοι είχαν στερήσει τότε από την ελληνική ομάδα τη δυνατότητα να περάσει στα ημιτελικά.

Στο άλλο ματς της πρεμιέρας του 6ου ομίλου, η Νορβηγία υποδέχεται στο Μπέργκεν την Ολλανδία. Στην δεύτερη αγωνιστική της ερχόμενης Κυριακής η Νορβηγία θα έρθει στην Ελλάδα για να παίξει στην Ξάνθη με την Εθνική μας, ενώ η Τσεχία θα ταξιδέψει στην Ολλανδία.


Πηγή:  http://www.star.gr/