Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Με παρούσα την Ματθίλδη Μαγγίρα τα εγκαίνια Στυλιανίδη

Πλήθος κόσμου στο εκλογικό του κέντρο

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ; ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Παρουσία αρκετού κόσμου που βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία ο Μιχάλης Στυλιανίδης πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Ανάμεσα σε όλα τα κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Ξάνθης πραγματοποίησε εκτενή ομιλία στην οποία αναφέρθηκε στους κύριους άξονες του προγράμματός του ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ένα σύντομο απολογισμό όσων έχουν υλοποιηθεί στη διάρκεια της θητείας του στο τιμόνι του Δήμου Ξάνθης, μέχρι σήμερα.

Γενικότερα, κράτησε χαμηλούς τόνους και απέφυγε τις σκληρές αναφορές στους αντίπαλους συνδυασμούς – αν και δεν έλειψαν οι αιχμές- ενώ ξεκίνησε την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα για νίκη με ποσοστό μεγαλύτερο του αναμενομένου, θέτοντας το δίλημμα «βλέπουμε μπροστά» ή «ρισκάρουμε το μέλλον μας», αναφέροντας ότι το κοινό δίνει ήδη την απάντησή του.


Για την αυτοδιοίκηση της νέας εποχής

Συνοψίζοντας το νόημα για την αυτοδιοίκηση της νέας εποχής ο Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Από την 1η του νέου έτους, έχουμε ένα νέο ισχυρό καλλικράτειο δήμο με τη συνένωση των Δήμων Ξάνθης και Σταυρούπολης, με πολλές πλέον αρμοδιότητες και την υποχρέωση να πετύχουμε στις προκλήσεις που διαμορφώνονται, και να δράσουμε με αυξημένη ευαισθησία για το περιβάλλον, να δημιουργήσουμε διαφορετικά μοντέλα λειτουργίας και σε τελική ανάλυση να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.»

Επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις εναντίον του χωροταξικού σχεδιασμού του «Καλλικράτη»,της δραστικής περικοπής των πόρων της αυτοδιοίκησης καθώς και της βεβιασμένης, όπως τη χαρακτήρισε, εφαρμογής του. Έκανε λόγο για έργα 50 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήθηκε την τελευταία τετραετία χωρίς τη σύναψη δανείου, και τα απαρίθμησε ξεκινώντας από τις αναπλάσεις με πρώτη αυτή της ενοποίησης των πλατειών. για βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομίας, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, φροντίδα για τον αθλητισμό και τη νεολαία,


Το πρόγραμμά του

Σε ότι αφορά στον πρόγραμμά του ο Μιχάλης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην εφαρμογή του Γ.Π.Σ. και την ένταξη περιοχών στο Σχέδιο Πόλης, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, νέες αναπλάσεις και διανοίξεις, αξιοποίηση των περιφερειακών οικισμών, δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, διάνοιξη οδού Σάρδεων, δημιουργία νέων εισόδων στην πόλη, έργα ανάδειξης της Παλιάς Πόλης και υποδομές ύδρευσης ενώ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να περιγράψει το σχέδιο του συνδυασμού του για τη Σταυρούπολη.

Αναφερόμενος στη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ο Δήμαρχος Ξάνθης σημείωσε «Επέλεξα να έχω κοντά μου, ανθρώπους της δουλειάς, εκλεκτά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, που έχουν ξεχωρίσει για τη δράση τους, για το πείσμα τους στον τελικό στόχο, διάλεξα ανθρώπους στους οποίους μπορώ να στηριχθώ και να εφαρμόσω το φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, αληθινό πρόγραμμά μας."

Έκλεισε την ομιλία του, εκφράζοντας τη σιγουριά του για τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. «Συνεχίζουμε στο δρόμο που οδηγεί μόνο στην επιτυχία. Και να είστε βέβαιοι πως στο τέλος θα είμαστε όλοι υπερήφανοι, εσείς διότι μας εμπιστευτήκατε και εμείς διότι δεν σας προδώσαμε.»


Παρουσίες:

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο πρώην βουλευτής Φίλιππος Τσαλίδης, ο Νομάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, οι Δήμαρχοι Αβδήρων Εύα Τσακίρη και Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκος.

Την πρώτη της παρουσία είχε και η Ματθίλδη Μαγγίρα που βρίσκεται από την Τρίτη στην Ξάνθη και εκτίθεται με το συνδυασμό του Μ. Στυλιανίδη.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/