Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Νίκη-ανάσα η Ξάνθη 2-0 τον Πανσερραϊκό

Η πρώτη νίκη μετά από σχεδόν δυο μήνες για την ομάδα της Θράκης

Γκολάρα ο Μαρσελίνιο στο 69'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Skoda Ξάνθη που νίκησε στα Πηγάδια με 2-0 τον Πανσερραϊκό. Ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας από την Θράκη μετά από έξι ματς και από τις 26 Σεπτεμβρίου όταν κέρδισε τον ΠΑΟΚ. Ο Μαρσελίνιο (69') και ο Έλινγκτον (79') πέτυχαν τα γκολ.

Το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο αντίπαλοι ήταν μέτριο, το παιχνίδι έγινε κυρίως στη μεσαία γραμμή και οι φάσεις μπροστά από τις εστίες των τερματοφυλάκων ήταν ελάχιστες. Οι παίκτες και προσπαθούσαν να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου και ουσιαστικά δεν μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε όλη κι όλη μια αξιόλογη φάση σε σουτ του Κιντάνα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανσερραϊκός πλησίασε πρώτος το γκολ σε διπλή ευκαιρία στο 61ο λεπτό και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Το γκολ που πέτυχε στο 69’ Μαρσελίνιο έδιωξε το άγχος από τη Skoda Ξάνθη, που σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της σημειώνοντας και δεύτερο τέρμα δέκα λεπτά αργότερα με τον Έλινγκτον. Ο Πανσερραϊκός δεν κατάφερε να αντιδράσει, δεν δημιούργησε φάσεις, ενώ οι γηπεδούχοι με σωστή αμυντική τακτική κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη.


Το φιλμ του αγώνα

19' Ο Κατόνγκο έκανε τη σέντρα, ο Κιντάνα έπιασε το σουτ στην κίνηση, όμκως ο Ράντμαν έδιωξε σε κόρνερ.

61’ Ο Λεοζίνιο έβγαλε τον Γεωργιάδης τετ α τετ με τον Λυμπερόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Νταλέ, αλλά αυτός προ κενής εστίας την έστειλε άουτ.

69’ ΓΚΟΛ (1-0). Ο Μαρσελίνιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ξεκινώντας μια κούρσα λίγο πριν το κέντρο του γηπέδου και όταν έφτασε απέναντι από τον Ράντμαν πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του

79’ ΓΚΟΛ (2-0). Ο Σουάνης σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Κατόνγκο, αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε ο Ράντμαν, όμως ο επερχόμενος Έλινγκτον έσπρωξε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.


ΣΚΟΡΕΡ: 69' Μαρσελίνιο, 79' Ελινγκτον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33' Κιντάνα, 88' Τζάγκι - 92' Αλβάρες


SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας (54' Μαρσελίνιο), Κομεσίδης (75' Μπέρτος), Κωστούλας, Βάλλας, Μπόατενγκ, Κιντάνα, Τζάγκι, Βασιλακάκης (66' Σουάνης), Ελινγκτον, Κατόνγκο

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αμο, Κάστρο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Παντελιάδης (83' Γαλανόπουλος), Νταλέ (83' Τάντιτς), Μαβένε, Σουμπίνιο (75' Ανάκογλου), Λεοζίνιο, Αλβάρες.

.