Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

«Έσπασε» τελικά στην ανάκριση ο δολοφόνος του διευθυντή

Έκανε τη ληστεία στην Ορεστιάδα για να αγοράσει ναρκωτικά από την Τουρκία


Είχε μαζί του οκτώ αστυνομικά δελτία ταυτότητας!


ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ;




Ιδιαίτερα σκληρό καρύδι αποδείχτηκε ο 32χρονος κακοποιός που εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας της Ορεστιάδας και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 55χρονο διευθυντή του καταστήματος. Ο αμετανόητος φονιάς, παλιός γνώριμος των αρχών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορούσε με οκτώ διαφορετικά δελτία ταυτότητας και οπλισμένος σαν αστακός.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του μέχρι και λίγες ώρες πριν βρεθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, ο δράστης, όχι μόνο αρνιόνταν κατηγορηματικά να ομολογήσει τη δολοφονία στους αστυνομικούς, αλλά έδινε και ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ήρθαν αντιμέτωποι με οκτώ διαφορετικά δελτία ταυτότητας πριν ταυτοποιήσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα του κακοποιού και ανακαλύψουν το πραγματικό του όνομα.

Ο 32χρονος τελικά, αφού κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί τον είχαν δέσει για τα καλά, έσπασε νωρίς χθες το πρωί και ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς σχεδίασε τη μεγάλη ληστεία, με λεία 260.000 ευρώ, στο υποκατάστημα της τράπεζας, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο κέντρο της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατάθεσε στην ομολογία του, προκειμένου να συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την αγορά ναρκωτικών ουσιών από την Τουρκία, επέλεξε να χτυπήσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα, γιατί γνώριζε καλά τα κατατόπια. Ο ίδιος αν και κατάγεται από τα Γιαννιτσά γνωρίζει την περιοχή πάρα πολύ καλά. Προκειμένου να είναι καλά οργανωμένος και έτοιμος φρόντισε να επισκεφθεί πριν από έξι μήνες την περιοχή για να ανιχνεύσει και να αξιολογήσει καλά τον στόχο του.

Ωστόσο, δεν είχε προβλέψει τον ηρωισμό του διευθυντή του τραπεζικού υποκαταστήματος, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει λίγο πριν εξαφανιστεί με τη λεία των 260.000 ευρώ.

Δυστυχώς όμως για τον άτυχο τραπεζικό, ο δράστης ήταν αδίστακτος. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον πυροβόλησε τρεις φορές στην κοιλιά και τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο. Αντιμέτωπος με τα πυρά του βρέθηκε και ένας ανυποψίαστος οδηγός μοτοσικλέτας, καθώς θεώρησε ότι τον καταδίωκε. Ευτυχώς, ο νεαρός άντρας δεν τραυματίστηκε, καθώς η σφαίρα καρφώθηκε στη μηχανή του.

Ο άτυχος διευθυντής, πατέρας δύο κοριτσιών, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο βυθίζοντας στο πένθος τόσο τους κατοίκους της Ορεστιάδας, όσο και της Κομοτηνής από όπου καταγόταν.

«Ηταν προϊστάμενος χορηγήσεων και πριν από τρία χρόνια είχε μετατεθεί στην Ορεστιάδα. Μιλήσαμε για τελευταία φορά πριν από μία εβδομάδα. Πήρε προαγωγή, έγινε διευθυντής και ήταν περιχαρής. Πήραμε να τον συγχαρούμε. Μας ευχαρίστησε και μας είπε πως σε έναν χρόνο θα έβγαινε στη σύνταξη. Ηταν τα τελευταία του λόγια. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι» έλεγαν συντετριμμένοι χθες οι φίλοι του.

Πηγή:  http://www.espressonews.gr/