Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ντοκουμέντο: ιδού η απόφαση Ξυνίδη για τα 400.000 απόρρητα κονδύλια

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΣΟ ΘΟΡΥΒΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚA ΜΕ ΤΙΣ "ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ" ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ



ΤΟ «ΦΛΙΤΖΑΝΙ» παρουσιάζει σήμερα το ίδιο το έγγραφο με την απόφαση του ξανθιώτη αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Δεν ήταν άλλωστε και κάτι δύσκολο αυτό. Βλέπετε, ανάμεσα στα ευτράπελα της «Διαύγειας», του νέου κυβερνητικού προγράμματος που επιβάλλει τη δημοσίευση στο διαδίκτυο όλων ανεξαιρέτως των αποφάσεων της διοίκησης, είναι η υποχρέωση να δημοσιεύονται ακόμη και οι εγκρίσεις για την πληρωμή... «απόρρητων δαπανών», όπως αυτή που ενέκρινε ο Ξυνίδης.
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ μάθαμε λοιπόν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης ενέκρινε τον περασμένο μήνα απόρρητη(!) δαπάνη ύψους 400.000 ευρώ «σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης». Προφανώς το «απόρρητο» διασφαλίζεται γιατί δεν αναφέρεται ο λόγος της δαπάνης, αλλά έτσι μάθαμε όλοι ότι ο Ξυνίδης διαχειρίζεται απόρρητα κονδύλια, έστω και αν δεν ξέρουμε για ποιον σκοπό. Και εδώ είναι που αρχίζει το θρίλερ, που δεδομένης της χρονικής συγκυρίας επηρεάζει και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ σε όλους, ιδίως στους αναγνώστες αυτής της στήλης, ότι πολλά απόρρητα κονδύλια του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης πήγαιναν στο παρελθόν για θέματα που είχαν να κάνουν με την μουσουλμανική μειονότητα. Τώρα μάθαμε ότι το υπουργείο μπορεί να καταργήθηκε, τα απόρρητα κονδύλια όμως παρέμειναν. Μάθαμε ακόμα ότι την έγκριση για την εκταμίευση αυτού του ποσού την έδωσε ο Ξυνίδης, ενώ επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι την θέση του γενικού γραμματέα κατέχει ο καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Δεν ήθελε και πολύ να γίνει ο συσχετισμός και κάπως έτσι προέκυψε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», που συσχετίζει τα απόρρητα αυτά κονδύλια ενδεχομένως με εξαγορά ψήφων από τους Ρομά της περιοχής. Αντίστοιχα δημοσιεύματα είχαν και εφημερίδες της Ξάνθης, οπότε δεν ήθελε πολύ να βγει επισήμως και ο συνδυασμός «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη για να καταγγείλει το γεγονός.

 
Πηγή:  http://www.flitzani.gr/