Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Και βόμβα Πεταλωτή για πρόωρες εκλογές

Προανήγγειλε "εκλογές αν χρειαστεί νομιμοποίηση των κυβερνητικών επιλογών"

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ PRESS ROOM ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ;



Στην πρώτη γραμμή κρατά η κυβέρνηση το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε σήμερα να αποσαφηνίσει πως η κάλπη της 7ης Νοεμβρίου μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, με την παρουσίαση όρων που επιδέχονται πολλές ερμηνείες. Ο Γ. Πεταλωτής συνέδεσε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών με το ενδεχόμενο νομιμοποίησης πολιτικών «ξένων» προς την ιδεολογία και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς να προσδιορίσει το ύψος του εκλογικού πήχυ του κυβερνώντος κόμματος για την ανάδειξη των δημάρχων και των περιφερειαρχών, που εν πολλοίς θα κρίνει και την υλοποίηση της πρόθεσης του Γ. Παπανδρέου να προσφύγει πρόωρα σε εθνικές εκλογές, ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε: "Αν θα διαπιστώσουμε με τις εκλογές ότι υπάρχει νομιμοποίηση επιλογών που δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία ή δεν ήταν προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να υπάρξει επανανομιμοποίηση".

Επανέλαβε, δε, πως στις "7 Νοεμβρίου αναμετρώνται το παλιό με το νέο ,η συντήρηση και η οπισθοδρόμηση με την πρόοδο και επισήμανε εκ νέου ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην πάει σε πρόωρες εκλογές, καθώς έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πρόσθεσε,, ωστόσο, με νόημα ότι "οι κάλπες της 7ης Νοεμβρίου είναι ευκαιρία να επανεκτιμηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση".


Πηγή:  http://www.enet.gr/