Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Πεταλωτής: "Καμία σχέση με διεθνή τρομοκρατία τα δέματα"

Τι δήλωσε ο κομοτηναίος κυβερνητικός εκπρόσωπος στο press room στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την συσχέτιση που γίνεται στο εξωτερικό μετην Αλ Κάιντα;



«Όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η πρόοδος για την οποία παλεύουν η χώρα και η κοινωνία μας δεν μπορεί να αποσταθεροποιείται «από κάποιους με συμφέροντα σκοτεινά, που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τους εθνικούς και πατριωτικούς μας στόχους».

«Και οι τωρινές έρευνες, αλλά και οι παλαιότερες, όσον αφορά σε τρομοκρατικές ενέργειες, οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στις συγκεκριμένες εγκληματικές δραστηριότητες με διεθνή τρομοκρατία και τρομοκρατικές οργανώσεις τύπου Αλ Κάιντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε μάλιστα ότι πέρα από τη δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει και σχετική δήλωση της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ, η οποία αποσύνδεσε πλήρως το παγιδευμένο πακέτο που έφτασε στην Καγκελαρία με το πακέτο από την Υεμένη, το οποίο αποδίδουν στην Αλ Κάιντα.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας είχε χθες σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους πρέσβεις των χωρών, στους οποίους ταχυδρομήθηκαν τα πακέτα των τρομοκρατών, καθώς επίσης και με ορισμένους εκ των ομολόγων του, στους οποίους μετέφερε τη λύπη του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Σημείωσε ακόμα ότι όλοι οι πρέσβεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το βαθμό συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την έως τώρα πορεία των ερευνών.

«Η αντίδραση, τα αντανακλαστικά και ο συντονισμός της Ελληνικής Αστυνομίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Εξωτερικών, ήταν άψογα», είπε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει και περαιτέρω πρόοδος στις έρευνες που διενεργούνται.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/