Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αύξηση τουριστικών εσόδων από τη συνοριακή διάβαση Ζλάτογκραντ – Ξάνθης

Αύξηση του εμπορίου,
καθώς και των
καθημερινών συναλλαγών. 
Όχι όμως στην Ελλάδα,
αλλά στην Βουλγαρία!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Τριπλασιασμός των τουριστικών εσόδων καταγράφηκε με τη λειτουργία της νέας συνοριακής διάβασης Ζλάτογκραντ (Βουλγαρία) - Ξάνθης (Ελλάδα), δήλωσε ο δήμαρχος της βουλγαρικής πόλης, Μίροσλαβ Γιάντσεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο σημειώθηκε αύξηση του εμπορίου, καθώς και των καθημερινών συναλλαγών που εκτελούνται από απλούς πολίτες και περιλαμβάνουν δραστηριότητες, όπως φαγητό και παροχή υπηρεσιών. Όπως δήλωσε ο κ. Γιάντσεφ, αν και πέρασε η καλοκαιρινή περίοδος, η κυκλοφορία των οχημάτων και η διακίνηση των πολιτών στις δύο χώρες, μέσω της συγκεκριμένης συνοριακής διάβασης είναι αυξημένη.

Περισσότεροι από 35.000 πολίτες, από τις δύο χώρες, πέρασαν από τη συνοριακή διάβαση μόνο το Νοέμβριο, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Τόντορ Γκεοργκίεφ, διευθυντής του τμήματος συνοριακής φύλαξης στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Σμόλιαν. Οι Έλληνες επισκέπτονται το Ζλάτογκραντ κυρίως για ψώνια, αλλά και για να επισκευάσουν το αυτοκίνητό τους ή να επισκεφθούν τον οδοντίατρο, πρόσθεσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των Βούλγαρων πολιτών που εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση είναι υψηλός. Πρόκειται για Βούλγαρους που εργάζονται στη Βόρεια Ελλάδα και επιλέγουν τη συγκεκριμένη δίοδο, διότι μειώνει την απόσταση και το χρόνο προσέλευσης στον προορισμό τους, είπε ο κ. Γκεοργκίεφ.