Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οφειλέτες του μισού κι ενός ευρώ (!)στην ΔΟΥ Κομοτηνής

Καταφθάνουν με μπιλετάκια για να πληρώσουν το …χρέος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ,
ΑΚΡΩΣ ΤΡΕΛΛΟ
ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Επαγγελματίες, γιατροί κι άλλοι επιστήμονες πήραν ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών! «Θέλουμε ρύθμιση δόσεων» θα πει με χιούμορ γνωστός ηλεκτρονικός που πήρε ειδοποίηση χρέους 0,05 λεπτών του ευρώ. Ο φάκελος που μου το έστειλαν και το ίδιο το μηχανογραφημένο χαρτί κόστισαν πολύ περισσότερο… λέει μιλώντας στο «Χ» χωρίς να θέλει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του γιατί με την εφορία κανείς όταν τα βάζει δεν ξέρεις τι γίνεται.

Ληξιπρόθεσμη οφειλή 0,09 λεπτών έφτασε με αλληλογραφία και στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και γνωστό γιατρό Τηλέμαχο Χαμζαδάκη που το αντιμετώπισε σπεύδοντας να καταβάλλει ένα ολόκληρο ευρώ αφού το σύστημα δεν λειτουργούσε με τα δεκαδικά.

Κι άλλοι που βρέθηκαν με τέτοια γελοία ποσά χρέους στο δημόσιο που μαζεύει φασούλι φασούλι τις οφειλές, έσπευσαν στο ταμείο όπου η υπάλληλος φυσικά γελούσε και προσπάθησε να το αντιμετωπίσει ψύχραιμα κάνοντας την σχετική συναλλαγή ώστε οι άνθρωποι να πάρουν φορολογική ενημερότητα, αφού το σύστημα εμφάνιζε χρέος έπρεπε να καλυφθεί άμεσα.

Τι γίνεται αλήθεια με τους μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού δημοσίου; Φτάνουν εκεί οι ειδοποιήσεις ή γίνονται ρυθμίσεις στα γραφεία των εφόρων και οι φάκελοι των χρεών πάνε κάτω από χαλί;

Δεν είναι πλήγμα για την αξιοπιστία ενός φορολογικού μηχανισμού να βεβαιώνονται χρέη ελάχιστων λεπτών του ευρώ και να γίνονται απαιτητά όταν η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο για μια σειρά επιχειρηματιών που η ζωή και η καθημερινότητά τους δείχνει κάτι άλλο και παρ’ όλα αυτά φορολογικά είναι στο απυρόβλητο;



Πηγή:  http://www.xronos.gr/