Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δημήτρης Πράτσος: Δεν υπάρχει απόφαση πώλησης της ΣΕΚΑΠ


ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ
ΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙAΣ ΞΑΝΘΗΣ


Ο βομβαρδισμος που δέχεται καθημερινά από τα Μέσα Ενημέρωσης για το ζήτημα των φημών γύρω από πώληση της εταιρίας προκάλεσε τη Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΣΕΚΑΠ Δημήτρη Πράτσου, στην Ξάνθη, όπως ανέφερε ο ίδιος.


«Κάθε τι κακό που γράφεται ως παραπολιτικό ή παραφιλολογία μόνο προβλήματα προκαλεί στην εταιρία η οποία ανασαίνει και μάλιστα καλά» σημείωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας ότι δεν κρίνεται σκόπιμο να συζητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταρίας αλλά τον απασχολεί «πώς θα βγει η εταιρία από το φαύλο κύκλο του χρέους της και θα αυξήσει το τζίρο της»

Όπως αναμενόταν ξεκαθάρισε πως «Δεν υπάρχει καμία απόφαση πώλησης της εταιρίας και κατά συνέπεια δεν έχει καν προσδιοριστεί διαδικασία πώλησης του συγκεκριμένου πακέτου μετοχών.» Αναφερόμενος στο ζήτημα της απεμπλοκής της ΑΕΤ από την εταιρία ανέφερε: πως η ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ είναι μειψηφικό πακέτο και αυτό κάνει δύσκολη πρακτικά την πώληση των μετοχών της. Αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που υπήρξαν για ινδικό, κινεζικό ή τουρκικό ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών, τα οποία διέψευσε και σημείωσε ότι παρόμοια δημοσιεύματα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις γύρω από την κατάσταση της εταιρίας ανέφεε: «Η εταιρία όταν αναλάβαμε ήταν νεκρή, έγινε περικοπή δαπανών, υπήρξαν 5 ανόητοι φόροι (3 κανονικοί και 2 ΦΠΑ) και το ντάμπιγκ των πολυεθνικών εταιριών. Σημείωσε ότι υπήρξαν αρκετές και φήμες ότι η εταιρία θα κλείσει: «Ήταν ήταν ευκαιρία για τους ανταγωνιστές γιατί η ΣΕΚΑΠ δεν μπορούσε να παρακολοηθήσει τις τιμές λόγω κακής οικονομικής κατάστασης. Όμως η εταιρία αφορά 120 εκατομμύρια φόρους για να κρατήσει τα σήματά της γιατί διαφορετικά δεν θα ήταν ανταγωνιστικά. Εμείς, έχοντας τη στήριξη των μετόχων ακολουθήσαμε συνετή πολιτική και περάσαμε των κάδο του «ντάμπιγκ».


Ευχαρίστησε για την υποδοχή του νέου Cooper 25’s

Παράλληλα ευχαρίστησε το κοινό για την υποδοχή του νέου σήματος της εταιρίας που είναι το 25άρι Cooper που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο και προέτρεψε τους έλληνες να στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι σε περίπτωση νέων φόρων, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, η αύξηση δεν θα επηρρεάσει τα σήματα της ΣΕΚΑΠ.

Τέλος, σε ότι αφορά στην έμπρακτη πολιτική βούληση για στήριξη της ΣΕΚΑΠ σχολίασε ότι αυτή είναι δεδομένη και δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά κυρίως τεχνικό», ανέφερε, λέγοντας πως το ζήτημα της εταιρίας είναι το χρέος και η εξεύρεση κεφαλαίων, ένα πρόβλημα που εντοπίζει και η Τρόικα στις προβληματικές επιχειρήσεις.


Στόχος η διάψευση των φημών

Η Συνέντευξη του Προέδρου της ΣΕΚΑΠ αποφασίστηκε να γίνει εκτάκτως και είχε σαν στόχο να διαλύσει τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Ξάνθης γύρω από πιθανή πώληση της εταιρίας, αφενός μεν καθησυχάζοντας την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους, αφετέρου δεν προστατεύοντας το κύρος της εταιρίας και τη θέση της στην αγορά που πλήττεται από το θόρυβο που έχει προκληθεί.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/