Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πεταλωτης και Μενδώνη εγκαινιάζουν το «Αρχοντικό Ταβανιώτη»

Παράλληλα με το αποκατεστημένο κτήριο και τη μόνιμη έκθεση αρχαιοτήτων «Η Μαρώνεια και ο ‘Ισμαρος από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, κ. Γιώργος Πεταλωτής, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:00 θα εγκαινιάσει, μαζί με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, το αποκατεστημένο «Αρχοντικό Ταβανιώτη» στη Μαρώνεια και τη μόνιμη έκθεση αρχαιοτήτων «Η Μαρώνεια και ο ‘Ισμαρος από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια».


Το αποκαταστημένο αρχοντικό Ταβανιώτη στον παραδοσιακό πυρήνα του οικισμού της Μαρώνειας φιλοξενεί έκθεση αρχαιοτήτων και εποπτικό υλικό με θέμα τη διαχρονική πολιτιστική εξέλιξη της Μαρώνειας και της περιοχής της από την απώτερη προϊστορία ,από το 40.000 π.Χ. ,μέχρι το 19οαι. Η έκθεση, η οποία θʼ ανοίξει σύντομα για το κοινό, βρίσκεται στο ισόγειο και τον όροφο του κτιρίου καθώς και σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ημιυπαίθριο χώρο. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει αντικείμενα που συνδέονται με την καθημερινή ζωή και την οργάνωση της κοινωνίας με τους θεσμούς, την ιδεολογία και τη θρησκεία. Παράλληλα, θα μπορεί να βιώσει ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αι., η αποκατάσταση του οποίου στην αρχική του μορφή έγινε με ιδιαίτερο σεβασμό και με χρήση παραδοσιακών υλικών.