Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Βράβευση Σουάνη και δηλώσεις Στρμπα από την Σλοβακία

Ο παίκτης της Ξάνθης τιμήθηκε από τον Ζήση Βρύζα ως ο πολυτιμότερος της 15ης αγωνιστικής
Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης μίλησε στα ΜΜΕ της πατρίδας του για τους λόγους της αποχώρησής του από την Θράκη
                               ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Από το Ζήση Βρύζα βραβεύτηκε ο Δημήτρης Σουάνης ως πολυτιμότερος παίκτης της 15ης Αγωνιστικής. Ο βετεράνος άσσος που ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα του από την Ξάνθη ανέφερε:


«Εύχομαι στον Δημήτρη Σουάνη και εις ανώτερα. Είναι μία σπουδαία διάκριση και παρόμοιες τιμές δίνουν κουράγιο και δύναμη στους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό». Ο επιθετικός της ομάδας από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η διάκριση αυτή, είμαι πολύ χαρούμενος κι ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε. Νιώθω διπλά ικανοποιημένος, αφού με τιμά ο Ζήσης Βρύζας, ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βραβείο θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους τους συμπαίκτες μου και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ. Εύχομαι καλές γιορτές.»

Ο βοηθός Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ζήσης Βρύζας είχε την ευκαιρία να δει μετά καιρό και πάλι παλιούς του συμπαίκτες και παράγοντες της ομάδας και να συνομιλήσει μαζί τους. Μαζί με το Γιάννη Παπαδημητρίου, τον Άρη Πιαλόγου και το γνωστό γιατρό Γιώργο Γκοδόλια παρακολούθησε την προπόνηση.


Στρμπα: Έφυγα για οικογενειακούς λόγους

«Έφυγα για οικογενειακούς λόγους» ανέφερε σε συνέντευξή του στη Σλοβακία ο πρώην,πλέον, μέσος της Ξάνθης Ζντένο Στρμπα. Μετά από 1,5 χρονο στην Ξάνθη ο Σλοβάκος επέστρεψε στη Ζίλινα όπου συνεχίζει την καριέρα του και ανέφερε για τη θητεία του στην Ξάνθη και την Ελλάδα:

"Θα πρέπει να έχει γερά νεύρα κανείς. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τα καλά και τα κακά του. Όμως η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα, ζεστή και το πρωτάθλημα της έχει ποιότητα. Όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν η μία την άλλη. Συνηθίζεις την ζέστη και ο χειμώνας είναι ευχάριστος.

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν είχα κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Ότι είχαμε συμφωνήσει, το πήρα. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για άλλες ομάδες πλην της Ξάνθης. Δεν ξέρω αν θα γυρνούσα στην Ελλάδα. Ίσως για κάποια ομάδα με υψηλότερες απαιτήσεις, όμως τώρα ανήκω στην Ζίλινα".

'Όταν ερωτήθηκε για τους Έλληνες είπε: "Ο κόσμος είναι φιλικός και χαλαρός. Κάθονται στα καφέ όλη μέρα και ως αργά. Είναι ήσυχοι άνθρωποι".


Πηγή:  http://www.xanthisports.gr/