Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ξυνίδης και Τιμοσίδης διέψευσαν τα σενάρια για Νοσοκομείο-Καρδιολογική

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Περ. Ανάπτυξης, τον υφυπουργό Υγείας, τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον διοικητή και στελέχη του Νοσοκομείου

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


H άμεση λύση στα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο αλλά και διάψευση όσων φημών υπήρξαν γύρω από τη λειτουργία του ή την Καρδιολογική Κλινική ήταν ο στόχος της συνάντησης που είχαν μετά το μεσημέρι στο Νοσοκομείο της Ξάνθης ο Αν. Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης με το Διοικητή και τα στελέχη του Νοσοκομείου.

Της συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε στις οποίες οι τόνοι ανέβηκαν, κυρίως λόγω του φορτισμένου κλίματος που υπήρξε τον τελευταίο καιρό από τη φημολογία, την οποία τα δύο μέλη της κυβέρνησης θέλησαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά.


Σ. Ξυνίδης: Δεν κλείνουν Νοσοκομείο και Αστυνομική Σχολή.

Σε οξύ τόνο μίλησε ο Σωκράτης Ξυνίδης, μετά από αρκετό καιρό στα Μ.Μ.Ε της Ξάνθης δηλώνοντας «Όσοι διακινούν φήμες να το κάνουν επώνυμα. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αποχώρηση της σχολής Αστυφυλάκων ούτε υπάρχει ζήτημα συγχώνευσης του Νοσοκομείου Ξάνθης. Χαρακτήρισε αστεία τα σχετικά σενάρια και πρόσθεσε «Η Ελλάδα δεν έχει γίνει Ζιμπάμπουε, είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που ανήκει στο σκληρό πυρήνα και έχει πετύχει δημοσιονομικά αποτελέσματα που καμία χώρα ποτέ δεν πέτυχε και γιαυτό έχουν αρχίσει και μας σέβονται. Αυτή είναι η δουλειά που κάνουμε αυτή τη στιγμή, παρότι μας κοστίζει.»

Ειδικότερα για το Νοσοκομείο ανέφερε: ότι είναι ένα ίδρυμα με τεράστια προσφορά στον τόπο που θα ενισχυθεί, ιδιαίτερα με τις προσλήψεις που θα γίνουν το Γενάρη. «Δεν μπορούμε να λέμε ότι κλείνει η Καρδιολογική Κλινική επειδή παραιτήθηκαν δύο γιατροί.» είπε για το ζήτημα των τελευταίων ημερών ενώ για το θέμα του Στρατιωτικού Νοσοκομείου σημείωσε σε ιδιαίτερα οξύ τόνο «Ποιος είπε ότι το Στρατιωτικό Νοσοκομείο έκλεισε;. Υπάρχει προσπάθεια για να υπάρξουν οι καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομίες κλίμακας» ανέφερε ο Σωκράτης Ξυνίδης.


Μ. Τιμοσίδης: «Δεν κλείνει τίποτε, δεν υπάρχει σχέδιο κάτω από το τραπέζι»

Ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, που προέρχεται από το ΕΣΥ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν συζητούμε να κλείσουν Νοσοκομεία στην Ξάνθη, την Κομοτηνή ή τη Δράμα.» Διευκρίνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία κλινική στο Νοσοκομείο της Ξάνθης , κάνοντας λόγο για συνεργασία κλινικών μεταξύ γειτονικών περιοχών και για περαιτέρω εξειδίκευση κάποιων κλινικών σε επιμέρους στοιχεία. «Δεν υπάρχει κανένα ύποπτο σχέδιο, δεν υπάρχει τίποτε κάτω από το τραπέζι και όλα θα ξεκινήσουν μετά τον Απρίλη και θα κριθούν μέχρι την Άνοιξη. Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών στον πολίτη να είναι η καλύτερη επιστημονικά. Αυτό που λείπει ένας καλά οργανωμένος υγειονομικός χάρτης.»

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υγείας έδωσε εγγυήσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής της Ξάνθης. «’Εχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και σύντομα θα δοθεί λύση. Είτε θα μετακινηθούν άμεσα γιατροί από άλλες περιοχές, είτε μέσω του Στρατού, το πρόβλημα θα λυθεί. Θα επιστρατευτεί ακόμη και η λύση ενός εξωτερικού γιατρού αλλά η κλινική θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ζητούμε την κατανόηση των ξανθιωτών όμως διαβεβαιώνω ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει η Κλινική αλλά θα ενισχυθεί.»

Ανέφερε ότι έχει ήδη εγκριθεί η προμήθεια υπερσύγχρονου Αξονικού για το Νοσοκομείο Ξάνθης και ακολουθεί η προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου. Σε ότι αφορά στην σταδιακή ένταξη των πολυιατρείων του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων στο ΕΣΥ σημείωσε ότι «Ήδη με νόμο που έχει ψηφιστεί υπάρχει ένα πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας με την ένταξη όλων των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων ώστε να μπορεί ο πολίτης να μπορεί να επισκεφθεί το πλησιέστερο κέντρο για την πρωτοβάθμια υγεία» Απαντώντας σε ερώτημα για τον τρόπο ένταξης του ΙΚΑ και των υπολοίπων Κέντρων Υγείας διευκρίνισε ότι η μετάβαση αυτή θα γίνει σταδιακά και οι εμπλεκόμενοι μέσα σε 1 με 2 χρόνια θα κληθούν να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν στο ΕΣΥ ή όχι.

Σε ότι αφορά στον τρόπο που θα συνεχιστεί η συνεργασία πολιτικών και στρατιωτικών Νοσοκομείων ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά κυρίως την ηγεσία του ΥΕΘΑ αλλά γνώμονας είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών σε πολίτες και στρατιωτικούς, αναφέροντας και το παράδειγμα των μεγάλων Στρατιωτικών Νοσοκομείων που ανοίγουν για το κοινό.


Iκανοποίηση Μπαμπαλίδη από τις λύσεις

Από την πλευρά του ο Διοικητής Θανάσης Μπαμπαλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τους δύο Υπουργούς καθώς επίσης και ότι η διοίκηση σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία εγγυώνται ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει θα επιλυθούν και η λειτουργία του Νοσοκομείου θα ενισχυθεί και δεν θα υποβαθμιστεί.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/