Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αίνιγμα τα στελέχη της Ντόρας στην Ξάνθη, ή απλώς δυστοκία;

Παρά τις ανακοινώσεις σε Έβρο και Ροδόπη, δεν έχει υπάρξει καμία για κανένα όνομα στην Ξάνθη

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αίνιγμα αποτελούν μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που πρόκειται να στελεχώσουν την πρώτη οργάνωση του νεοσύστατου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ξάνθη.
Παρόλο που στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Θράκη η πρώην Υπουργός διαπίστωσε την ύπαρξη υποτυπώδους –έστω- πυρήνα στις περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης , κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην Ξάνθη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αυτή ήταν και μία από τις αιτίες που η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη σταμάτησε στην Κομοτηνή και δεν προχώρησε δυτικότερα.
Ονόματα έχουν σίγουρα συζητηθεί και υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν περάσει και από θέσεις ευθύνης, που φέρονται ότι έχουν εισχωρήσει στο ΔΗ.ΣΥ. Δεν πρόκειται για ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ., ενδεχομένως να ανήκουν και στην κατηγορία των αμφιλεγόμενων, όμως οι δεν έχουν εκδηλώσει δημόσια την βούλησή τους να ακολουθήσουν τη Ντόρα Μπακογιάννη.


Αναμονή μέχρι τις δημοσκοπήσεις;

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πάντως, η ανακοίνωση οποιουδήποτε ονόματος δεν έχει προχωρήσει μέχρις ότου εμφανιστεί ένας πολυάριθμος πυρήνας στελεχών, ώστε να μην απαξιωθεί εξαρχής η προσπάθεια που θα γίνει. Αρκετοί, ίσως, περιμένουν τις δημοσκοπήσεις και την πιθανότητα αυτές να δείξουν «εμπιστοσύνη» στη Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να τοποθετηθούν αλλά δεδομένο είναι ότι στην Ξάνθη, όπως και σε αρκετές επαρχιακές πόλεις το εγχείρημα αντιμετωπίζει δυστοκία, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα τις αντίστοιχες αποσχίσεις στελεχών από τη ΝΔ στο παρελθόν, παρόλο που και αυτές τελικά ναυάγησαν και οδήγησαν σε επιστροφές.

Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και, ενδεχομένως, αυτή είναι μία από τις αιτίες της αποχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Ν.Δ. Όμως το τοπίο θα αργήσει να ξεκαθαρίσει και η προσπάθειά της θα είναι δυσκολότερη από ανάλογες κινήσεις του παρελθόντος.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/