Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ήσυχη η πορεία στην Ξάνθη, επεισόδια στην Κομοτηνή

ΠΩΣ ΚΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ;


Υπό τη συνοδεία πολύ ισχυρής αστυνομικής δύναμης διεξήχθη η πορεία διαμαρτυρίας στην Ξάνθη για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι περίπου 400 διαδηλωτές – μέλη του αντιεξουαστικού και του αναρχικού χώρου, φοιτητές, εργαζόμενοι, πολίτες- κινήθηκαν το απόγευμα στους δρόμους της πόλης χωρίς να δημιουργηθεί κάτι παραπάνω από μερικά συνθήματα που γράφτηκαν σε τράπεζες.

Την πορεία που ξεκίνησε από το Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ παρακολούθησαν χωρίς να έρθουν σε επαφή με το σώμα της πορείας, μια διμοιρία ΜΑΤ, αρκετά οχήματα της ΟΠΚΕ καθώς επίσης και άλλα οχήματα της ΕΛΑΣ με συμβατικές πινακίδες. Oι διαδηλωτές είχαν περιφρούρηση τόσο στην κεφαλή όσο και στο τέλος της πορείας τους.

Μετά το τέλος της πορείας και την αποχώρηση της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές που είχαν καταλήξει στο Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ προέβησαν σε μικρής έκτασης επιθέσεις και έβαλαν φωτιά σε κάδους.


Επεισόδια στην Κομοτηνή


Αρκετά πιο τεταμένο ήταν το κλίμα στην Κομοτηνή. Εκεί η αντίστοιχη πορεία, ήρθε σε συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον του κτίριου της Περιφέρειας, όπου υπήρχαν αστυνομικοί και ξήλωσαν μέρος της περίφραξης, ενώ απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και τα επεισόδια έληξαν γρήγορα χωρίς τραυματισμούς.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/