Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Βαρθολομαίος προς Θρακιώτες: Συνεχίζω, κι ας με επικρίνουν...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΜΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΚΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

Τη διαχρονική θέση της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας υπέρ των διαθρησκειακών και διαχριστιανικών διαλόγων επανέλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνάντηση που είχε με προσκυνητές από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

«Σήμερα στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ζει απομονωμένος μέσα στην αυτάρκεια και μέσα στην αυταρέσκεια του» τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Aπαντώντας σ’ εκείνους που τον επικρίνουν για τις πρωτοβουλίες του κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει αταλάντευτος στην ίδια πορεία που χάραξαν οι προκάτοχοί του. «Εγώ συνεχίζω το έργο μου κατά συνείδηση και ας επικρίνουν οι ακραίοι…» τόνισε ο κ.Βαρθολομαίος.

Προηγουμένως η επικεφαλής της ομάδας των προσκυνητών, κυρία Θεοδώρα Κόκλα, Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης στην προσφώνησή της αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για τη διαφύλαξη της Κτίσης του Θεού και ιδιαιτέρως του φυσικού περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε επίσης στους διαθρησκειακούς διαλόγους που διεξάγει το Πατριαρχείο με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών λαών, πολιτισμών και θρησκειών.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/