Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Την Τετάρτη αναμένονται εξελίξεις για την ΕΝΚΛΩ

Πιεστική η ανάγκη να
δοθεί λύση στο πρόβλημα
των εργαζομένων από το
υπουργείο Ανάπτυξης

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ;
ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ;


Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου θα απαντήσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στα αιτήματα των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, υποστήριξε πως δεν έχουν δεχθεί όλες οι τράπεζες το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση με στόχο να προχωρήσει και να διασωθεί ο πάλαι ποτέ κραταιός όμιλος.

Για πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες αναβολής, εξαιτίας της δημοσιότητας που δίνεται από τους εργαζόμενους για το θέμα, υπό την πίεση της ανεργίας, αναγκάζεται η Κυβέρνηση να αναλάβει ευθύνες είτε να «αγοράσει» επιπλέον χρόνο. Οι υψηλοί τόνοι αλλά και οι «ακραίοι» σε αρκετές χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν και μέσα από το Διαδίκτυο σε βάρος του υπουργού, παρότι δεν συνάδουν με την αξιοπιστία που επιχειρεί να προβάλλει ο ίδιος, εντούτοις αναδεικνύουν την πιεστική ανάγκη να δοθεί βιώσιμη λύση για τους εργαζόμενους του πρώην Ομίλου Λαναρά.

Όπως σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιάννης Μουσουλίδης, το γεγονός ότι έχει κατατεθεί το νέο επιχειρηματικό πλάνο και υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη από πλευράς των τραπεζών δεν δικαιολογεί την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει λύση στο θέμα. Ήδη από μη εκτελεσθείσες παραγγελίες από οίκους του εξωτερικού οι οικονομικές απώλειες από εξαγωγές θα φτάσουν τα 10 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2010.


Πηγή:  http://piazzadelpopolo.blogspot.com/