Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη Πεταλωτή στην ΕΤ3

Συναντήθηκε με την διοίκηση
 και εκπροσώπους των εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

O Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης ,Γιώργος Πεταλωτής, στην επίσκεψη του, σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, στα γραφεία του τρίτου καναλιού της Δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης, συναντήθηκε με τη νέα Διοίκηση του καναλιού καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο κ. Πεταλωτής μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων τόνισε πως στόχος είναι η ενίσχυση του δυναμικού του καναλιού προκειμένου, με πλήρη ανεξαρτησία και λειτουργικότητα, να αποκτήσει άλλους ορίζοντες ώστε να καταστεί πρότυπο μιας διαφορετικής μορφής λειτουργίας ενός τηλεοπτικού καναλιού.

«Η ΕΤ3 με πλήρη ανεξαρτησία και λειτουργικότητα, που θα ενισχύεται από το κράτος, μπορεί να αποκτήσει νέους ορίζοντες. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλα κανάλια αλλά έχει να δημιουργήσει πρότυπα και να είναι μοντέλο μιας διαφορετικής μορφής λειτουργίας ενός τηλεοπτικού καναλιού.»

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ΕΤ3 μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

«Συμφωνήσαμε ότι η ΕΤ3 θα πρέπει να γίνει, ακόμη περισσότερο, το κέντρο της τηλεοπτικής κάλυψης της Βαλκανικής ενδοχώρας. Η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα προνόμια, τα προσόντα και τα εφόδια να καταστεί κέντρο του βαλκανικού χώρου. Ιδιαίτερα σε θέματα τηλεοπτικής κάλυψης και εκπομπών μπορεί να γίνει όαση ενημέρωσης και πολιτισμού, στο χώρο των Βαλκανίων».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αρωγός αυτής της προσπάθειας για την αναβάθμιση της ΕΤ3, θα είναι το Υπουργείο Τύπου καθώς και τα σαράντα Γραφεία Τύπου του Εξωτερικού, τα οποία μπορούν να παρέχουν ενημέρωση, ανάλογη με τις αρμοδιότητες τους. Στη συνέχεια τόνισε πως στόχος είναι η βελτίωση στις υποδομές του τηλεοπτικού καναλιού.

«Η ΕΤ3 είναι ένα κανάλι που μπορεί να ελίσσεται, έχει έντονο δημόσιο χαρακτήρα τον οποίο και αναδεικνύει, έχει ένα δυναμικό, που θα εμπλουτιστεί και θα ισχυροποιηθεί, ακόμη περισσότερο, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και αυτή τη στιγμή υπάρχει ισχυρότατη πολιτική βούληση».

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενημερώθηκε από τη διοίκηση του καναλιού για το πρόγραμμα που ετοιμάζει η ΕΤ3 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της.

.