Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αντίδραση της ΕΤΙΤΒΕ για τους δημοσιογράφους - πολυεργαλεία

Αφορμή η φωτογραφία με τον Ξυνίδη να δίνει συνέντευξη σε εργαζόμενο που κρατά κάμερα και μικρόφωνο μαζί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Με αγανάκτηση διαβάσαμε σε blogs της Β. Ελλάδας για εργαζόμενους σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που εκτελούν ταυτόχρονα καθήκοντα Δημοσιογράφου, Εικονολήπτη, ηχολήπτη και ποιος ξέρει άλλο τι τους επιβάλει ο Καναλάρχης.


ΟΙ φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι χαρακτηριστικές και καθιστούν ολοφάνερες τις συνθήκες δουλείας που επικρατούν στα Περιφερειακά Κανάλια. Σε επιχειρήσεις δηλαδή που υποτίθεται ότι επιτελούν κοινωνικό έργο και υπερασπίζονται, σε καθημερινή βάση, τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, πλην των δικών τους.

Η αγανάκτησή μας μεγαλώνει όταν βλέπουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων, Πολιτικών και γενικότερα των «Αρχόντων» της κάθε περιοχής, που όπως φαίνεται, το μόνο τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή.

Ας μας πουν οι κύριοι αυτοί πότε ..............

ενδιαφέρθηκαν για τις συνθήκες που εργάζεται αυτός που, σε κάθε συνέντευξη, έχουν απέναντί τους και βλέπουν ότι στο ένα χέρι έχει την κάμερα, στο άλλο το μικρόφωνο και ταυτόχρονα τους υποβάλλει και τις ερωτήσεις. Πότε τον ρώτησαν αν πληρώνεται, αν δουλεύει οχτάωρο και, προπάντων, αν είναι ασφαλισμένος…..

Δηλώνουμε ότι στο εξής θα αποστέλλουμε Δ.Τ. με ονομαστικές καταγγελίες και θα καταφεύγουμε για κάθε μία περίπτωση στο ΕΣΡ, στο ΣΕΠΕ ή στον εισαγγελέα, ανάλογα με το παράπτωμα που μας καταγγέλλεται.

Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλον τρόπο για αντιμετωπίσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλουν ορισμένοι ιδιοκτήτες Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών στα Κανάλια τους.

Ζητάμε από τις αρχές της κάθε περιοχής, από τα Εργατικά Κέντρα, και από τους ίδιους εργαζόμενους - θύματα αυτής της εκμετάλλευσης, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να εξαλείψουμε την κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη και χωρίς ωράριο εργασία στον πιο ευαίσθητο τομέα της Χώρας μας, στο τομέα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ