Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αντίδραση Συνασπισμού για τη βράβευση της Χαράς Νικοπούλου

Ανοίγει πόλεμο και με το ΛΑΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΑΦΕΡΜΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ


Η βράβευση της δασκάλας Νικοπούλου από την Ακαδημία Αθηνών μας γυρίζει χρόνια πίσω, τότε που το ελληνικό κράτος κατηγοριοποιούσε τους πολίτες και ανάλογα διεύρυνε ή περιόριζε τα δικαιώματά τους. Τότε που η ισονομία και η ισοπολιτεία ήταν άγνωστη έννοια στις αρχές.

Δυστυχώς το ανώτατο αυτό ίδρυμα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται σε ποιο χρόνο και σε ποιο χώρο λειτουργεί. Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή του η πράξη ενθαρρύνει τους λογής - λογής ανεγκέφαλους ακροδεξιούς σε πράξεις βίαιες και ρατσιστικές. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η υποχρεωτική ιδεολογική εκπαίδευση, που επιχείρησε η εν λόγω δασκάλα, είναι χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών καθεστώτων, που μόνο αρνητικές εμπειρίες μας έχουν αφήσει.

Η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο την Ακαδημία. Βαρύνει επίσης και την υπουργό Παιδείας, η οποία με την απομάκρυνση της Θάλειας Δραγώνα, κάτω από τις ιαχές των ακροδεξιών, άνοιξε το δρόμο για τέτοιες βραβεύσεις .

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ,γι αυτή τη βράβευση, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από το πάλαι ποτέ σοσιαλιστικό κυβερνών κόμμα.

Η σύμπλευση με τον Καρατζαφέρη ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην έχει βάθος…
 
.