Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ευχές από την αρμενική κοινότητα Κομοτηνής στον Πεταλωτή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άκουσε τα κάλαντα από τους εκπροσώπους της, που γιόρτασαν σήμερα την ημέρα των Χριστουγέννων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης –Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής, την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 δέχθηκε ευχές και άκουσε παραδοσιακά Κάλαντα από την Αρμένικη Κοινότητα Κομοτηνής αφού συμφώνα με το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Αρμενικής Εκκλησίας, στις 6 Ιανουαρίου, γιορτάζονται τα Χριστούγεννα.


Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε σχετικά: «Η Κομοτηνή ήταν πάντα τόπος υποδοχής αλλά και ανάπτυξης πολλών εθνοτήτων πολιτιστικών ομάδων. Η Αρμένικη Κοινότητα Κομοτηνής, με πολύ μεγάλη ιστορική αξία και σημασία στην ευρύτερη περιοχή, διανθίζει την παράδοση της. Έχει μεγάλη σημασία ότι κάθε παραμονή των Θεοφανίων, για εμάς, παραμονή Χριστουγέννων για τους Αρμενίους, βρισκόμαστε εδώ για ...........

να δεχθούμε κάλαντα ευχές.

Ακόμα και σήμερα που η Κοινότητα δεν είναι πολυάριθμη όπως παλιότερα, γίνεται μια εξαιρετική δουλειά με πιο πρόσφατο γεγονός τη δημιουργία ενός Λευκώματος στο οποίο μέσα από την Ιστορική διαδρομή της Αρμένικης Κοινότητας φαίνεται και η Ιστορική διαδρομή της Θράκης, μια περιοχής που φιλοξένησε και ευτύχησε να δει πολλούς λαούς να περνούν και να στεριώνουν σε αυτά τα χώματα.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι στιγμές που έχουν να κάνουν με τις ηθικές μας αξίες, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη υπενθυμίζοντας μας πως υπάρχουν σπουδαιότερα πράγματα από αυτά που ασχολούμαστε τις περισσότερες μέρες του χρόνου».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας Κομοτηνής κ. Εσαγιάν τόνισε πως με τον τρόπο αυτό οι Αρμένιοι προσπαθούν να διατηρήσουν και να συνεχίσουν τις παραδόσεις τους.

.