Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Επίσημη αντίδραση του ΟΗΕ για το τείχος στον Έβρο!!!

Την ανησυχία της εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες αλλά και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ

Την ανησυχία της για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει φράχτη στον Έβρο εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

"Μολονότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορά της, είναι σαφές ότι μεταξύ των πολλών ανθρώπων που περνούν από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που διαφεγύουν τη βία και τις διώξεις", τόνισε η εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ.

Επισήμανε δε, ότι ο φράχτης θα αποκλείσει όσους αναζητούν άσυλο, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη βία και τις διώξεις στις πατρίδες τους και θα τους οδηγήσει να καταφύγουν σε πιο επικίνδυνες οδούς με τη βοήθεια αδίστακτων δουλεμπόρων. "Με το να χτίζουμε τείχη, πιστεύουμε ότι σπανίως λύνεται το βασικό πρόβλημα των μεταναστευτικών πιέσεων", πρόσθεσε η ίδια.

ην ανησυχία τους εξέφρασε και ο Ζαν-Φιλίπ Σοζί, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τονίζοντας ότι "αυτό που βλέπουμε σε όλες τις περιοχές του κόσμου είναι πως όταν χτίζεται ένα τείχος για να σφραγιστούν τα σύνορα, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων μεταφέρουν τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο μέσω επικίνδυνων δρόμων. Προφανώς, υπάρχει ανθρώπινο κόστος".

.