Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αυξάνονται και πληθύνονται οι παράνομες χωματερές στη Δαδιά!

Ο ελληνικός παραλογισμός δεν μας εγκατέλειψε ούτε εντός του 2011, όπως αποκαλύπτουν οι καταγγελίες της WWF (μετά φωτογραφικών ντοκουμέντων)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Φαίνεται πως ο ελληνικός παραλογισμός δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει ούτε εντός του 2011… Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι το νέο έτος μας βρίσκει με δύο νέες παράνομες χωματερές που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Φαίνεται πως οι πολλές αναφορές και τα δημοσιεύματα για τα σκουπίδια στη Δαδιά, καθώς και οι γεμάτες στόμφο δηλώσεις πολιτικών προσώπων περί «δάσους ανυπέρβλητης ομορφιάς», δεν επηρέασαν φορείς κι ιδιώτες, οι οποίοι συνεχίζουν να αψηφούν την τεράστιας σημασίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, περιοχή.

Η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και έτσι, πέρα από τις δύο «γνωστές και καταγεγραμμένες» παράνομες «μίνι» χωματερές, κοντά στο παλιό στρατόπεδο της Δαδιάς και δίπλα στο Διαβολόρεμα, τώρα έχουμε ακόμη δύο.

Η μία είναι πάνω στον δρόμο που ενώνει την Δαδιά με την εθνική οδό και η άλλη ακριβώς δίπλα στο ποτάμι του χωριού Διαβολόρεμα αλλά σε άλλη τοποθεσία από την προαναφερθείσα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χωματερή στο παλιό στρατόπεδο συνεχώς και μεγαλώνει αφού δεν γίνεται αποκομιδή. Η μόνη και τελευταία αποκομιδή που έγινε στη συγκεκριμένη περιοχή, ήταν κάποιες μέρες μετά την ανακοίνωσή μας τον Ιούνιο και έκτοτε τίποτε περισσότερο… Τα δε άλλα σημεία συνεχίζουν να τροφοδοτούνται σε σταθερή βάση.

Πολύ συχνά λοιπόν ερχόμαστε στη δύσκολη θέση να προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε επισκέπτες, αλλοδαπούς αλλά και Έλληνες, την εικόνα αυτή. Τους είναι αδιανόητο ένα εθνικό πάρκο όπως αυτό, να έχει μια τέτοια αντιμετώπιση, τόσο από την επίσημη πολιτεία όσο και από ορισμένους ιδιώτες της περιοχής.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα θέμα λυμένο από καιρό στις περισσότερες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου. Για εμάς εδώ στην Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει ένα δισεπίλυτο πρόβλημα για δυνατούς λύτες, το οποίο υποβαθμίζει μάλιστα περιοχές ύψιστης οικολογικής αξίας, όπως η Δαδιά.

  Πηγή:  http://wwfaction.wordpress.com/