Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Συλλαλλητήρια εντός και εκτός Ελλάδας για τον φράχτη στον Έβρο

Θα γίνουν το Σάββατο στην Αθήνα από οργανώσεις ενάντια στον ρατσισμό αλλά και έξω από πρεσβείες και προξενεία της χώρας μας στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, με αφορμή τη δημιουργία φράχτη 12,5 χλμ στα χερσαία σύνορα του Έβρου, προγραμματίζεται για το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου θα γίνουν ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας, για το θέμα των προσφύγων.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη δημιουργία φράχτη στον Έβρο υπενθυμίζει ότι «ανάλογα ή και διαφορετικά μέτρα, που έχουν παρθεί στο παρελθόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ουδέποτε κατάφεραν να λύσουν το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης.

Συνεπώς, θα έπρεπε πλέον να γίνει κατανοητό ότι όσο υπάρχουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη πόλεμοι, εμφύλιες συρράξεις, ανελεύθερα καθεστώτα, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανέχεια, οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να μεταναστεύουν αναζητώντας προστασία και ένα καλύτερο μέλλον».

.