Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ο τοίχος στην Κομοτηνή έκρυβε εκατοντάδες ασημένια νομίσματα

Κατέρρευσε και …ξέρασε το μυστικό του κάτω από τα έκπληκτα μάτια του συνεργείου υδραυλικών
Ο ιδιοκτήτης του παλιού σπιτιού είχε ακούσει σχετικές ιστορίες από τον πατέρα του αλλά δεν έδινε ποτέ σημασία
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αποφάσισε να κάνει κάποιες επισκευές στα υδραυλικά της παλιάς πατρικής του μονοκατοικίας ένας εργαζόμενος στην Κομοτηνή και κάλεσε τον υδραυλικό να αναλάβει την σχετική εργασία. Πήγε ένας παλιννοστούντας μαζί με το βοηθό του συμφώνησαν τη τιμή και ξεκίνησε να σκάβει για να βρει το σημείο που προκαλούσε την μούχλα και την υγρασία στο δωμάτιο.

Όταν λοιπόν ο υδραυλικός άρχισε να σκάβει τον τοίχο για να εντοπίσει τον σωλήνα με την διαρροή, άκουσε ένα θόρυβο όπως θα πει και σωριάστηκε ο τοίχος μαζί με εκατοντάδες ασημένια νομίσματα που ήταν θαμμένα στο εσωτερικό του. Ο ιδιοκτήτης που ήταν παρόν στις εργασίες δεν ξαφνιάστηκε αφού άκουγε ιστορίες από τον πατέρα τους τις οποίες ουδέποτε όμως πήρε στα σοβαρά για να ψάξει την παλιά μονοκατοικία. Ψύχραιμος βούτηξε μια παλιά μαξιλαροθήκη και την γέμισε με τα νομίσματα που ήταν βουλγαρικά του 1932 και μάλλον ανάγονται από την βουλγαρική κατοχή του 1940 στην Θράκη.

Πάντως κάποια από τα νομίσματα έφτασαν στα χέρια μας και σας τα παρουσιάζουμε φωτογραφικά.

Όρκισε τον υδραυλικό να μην πει το παραμικρό και συνεχίστηκαν οι εργασίες χωρίς το θέμα να πάρει διάσταση. Μόνο που τώρα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα αφού οι διηγήσεις του πατέρα του μιλούσαν και για κρυμμένο θησαυρό κι άλλα που ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να ψάξει. Το ότι ο τοίχος έκρυβε το δικό του μυστικό κι επιβεβαιώθηκε σίγουρα βάζει ψύλλους στα αυτιά του ενδιαφερόμενου και για άλλα που έλεγε ο μακαρίτης, αλλά κανείς δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά.


Πηγή:   http://www.xronos.gr/