Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων σε Ξάνθη και Πόρτο Λάγος

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις τελετές στον ποταμό Κόσυνθο αλλά και αργότερα στο Λιμάνι, όπου μάλιστα οι θαρραλέοι βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό στα παγωμένα νερά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Με τον ήλιο να λάμπει αλλά το κρύο να είναι τσουχτερό, γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ξάνθη το πρωί της Πέμπτης. Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο Μέγας Αγιασμός στη Μητρόπολη Ξάνθης παρουσία των αρχών της πόλης και του νομού ενώ ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων στον ποταμό Κόσυνθο που φέτος είχε έστω και μικρή, ποσότητα νερού. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός στο Π. Λάγος παρουσία πλήθους κόσμου ενώ περισσότεροι ήταν οι θαραλλέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για ν απιάσουν τον σταυρό.


Νικόλαος ο ευλογημένος στην Ξάνθη

Με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα να πρωτοστατεί της τελετής και παρόντες τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, τον βουλευτή και αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη, Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, την στρατιωτική ηγεσία και αρκετό κόσμο να έχει γεμίσει την γέφυρα του ποταμού, τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Ξάνθη.

Στα παγωμένα νερά βούτηξαν κάποιοι νεαροί αψηφώντας το κρύο και τελικά ο Ν. Σωνίδης ήταν εκείνος που τον έπιασε και τον παρέδωσε στον Μητροπολίτη που με τη σειρά του, του ευχήθηκε θεία φώτιση και του δώρισε έναν επιστήθιο σταυρό ως ανάμνηση της μέρας.

Με την ευχή και την επιθυμία να είναι ένα καλό έτος το 2011 ο θαρραλέος νεαρός δήλωσε ικανοποιημένος που τα κατάφερε ενώ ανέφερε ότι προσδοκά επιτυχίες τόσο στο σχολείο του ως μαθητής της Γ’ Λυκείου όσο και ως μέλος της ομάδας τζούντο της Ξάνθης που είχε επιτυχίες το 2010 που ευχήθηκε να συνεχιστούν και το 2011.


Φώτιση για τα δύσκολα

'Χρειαζόμαστε φώτιση κι αγιασμό' ανέφερε στις ευχές του για τη μέρα ο Σ. Ξυνίδης που σημείωσε ότι: ' ο λαός ευελπιστεί ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη κι εμείς οφείλουμε με τις πράξεις και την αποτελεσματικότητά μας να ενισχύσουμε αυτή την ελπίδα'.

Τις ευχές τους για τη μέρα έδωσαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κι εορτάζων Φ. Καραλίδης και ο Δήμαρχος Αβδήρων Β. Τσολακίδης σημειώνοντας ότι χρειάζεται φώτιση για να μπορέσουν όλοι ν’ αντεπεξέλθουν στο έργο τους για το καλό του τόπου.


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/