Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Έχασε ευκαιρία το Σουφλί να αποσπαστεί στην κορυφή

Αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με την Προσοτσάνη στον εξ αναβολής αγώνα της 15ης αγωνιστικής

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ


Την ευκαιρία να αποσπαστεί περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε το Σουφλί, που αναδείχθηκε χθες ισόπαλο 2-2 στο εξ αναβολής παιχνίδι με την Προσοτσάνη.

Έγινε ένα χορταστικό από κάθε άποψη ματς, που διεξήχθη παρουσία περίπου 150 φιλάθλων και σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο,

Τόσο οι γηπεδούχοι του Χρήστου Χρηστούδη, όσο και οι φιλοξενούμενοι του Κώστα Βακιρτζή ήθελαν για διαφορετικούς λόγους το τρίποντο, όντας με διαφορετικούς στόχους στο φετινό πρωτάθλημα το οποίο οδεύει προς τη συμπλήρωση του 1ου μισού της διαδρομής. Οι εβρίτες για να απαλλαγούν της συγκατοίκησης στην κορυφή (το πέτυχαν έστω και με το ελάχιστο προβάδισμα) και οι δραμινοί για να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.


Το 1-0 γράφτηκε στο 24 όταν ο Αραμπατζής επιχειρεί την κάθετη μπαλιά με τον Πατένταλη να διώχνει, η απόκρουσή του είναι πάνω στα πόδια του Σκερλετίδη κι η μπάλα γίνεται άθελά του ασσίστ στον  Χαλιμακούδη, ο οποίος προχώρησε λιγάκι και με συρτό διαγώνιο σουτ την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Αβραάμ.

Η πίεση της Προσοτσάνης έφερε την ισοφάριση πριν τη λήξη του α’ μέρους και συγκεκριμένα στο 40ό λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο ο Φερφέρης εκτέλεσε φάουλ στην προέκταση της περιοχής από αριστερά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Πατένταλης και προλαβαίνοντας αμυνόμενους και τερματοφύλακα με δυνατή κεφαλιά την έστειλε από κοντά στα δίχτυα.

Το Σουφλί πήρε εκ νέου προβάδισμα στην 1η του επίσκεψη στα καρέ της Προσοτσάνης στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο 1ο κόρνερ που κέρδισε στο παιχνίδι (53ο λεπτό), έναντι των 5 μέχρι εκείνο το σημείο των φιλοξενούμενων. Ο Παπαναστασίου από δεξιά το εκτέλεσε με τον Αβραάμ να διώχνει εκτός περιοχής με γροθιές, η επαναφορά του Γκαρακλίδη έδειχνε να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης που σε μια «βουτιά» ρουτίνας την μπλόκαρε, όμως του ξέφυγε και στρώθηκε στον αφύλακτο μέσα στη μικρή περιοχή Χαλιμακούδη, που δε συγχώρησε και με πλασέ την έστειλε στον ουρανό των διχτύων, 2-1.

Στο 62ο λεπτό ο Φερφέρης εκτελεί ένα φάουλ λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου, ο Παπαναστασίου με πίσω βήματα μέσα στην περιοχή του με υπερένταση να διώχνει με το κεφάλι, δίνοντας όμως την ασσίστ στον αμαρκάριστο Κερασίδη, που αυτή τη φορά δε συγχώρησε και με το δεξί πόδι παρακαλώ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο άρχοντας του αγώνα κ. Τερετίδης Φώτιος από την ΕΠΣ Καβάλας (Πτηνόπουλος Ρωμανός & Γάκης Αλέξανδρος οι βοηθοί του από την ίδια ένωση), κιτρίνισε τους Παπαναστασίου (34ο), Μαυρομάτη (55ο) και Σκερλετίδη (75ο) από πλευράς Σουφλίου και τους Στεργιάκο (17ο), Παλτζίδη (25ο), Φερφέρη (61ο), Δημητριάδη (83ο) και Κιοσέογλου (96ο) από πλευράς Προσοτσάνης.

ΣΟΥΦΛΙ (Χρήστος Χρηστούδης): ΠΕΤΚΑΡΗΣ, ΧΑΛΙΜΑΚΟΥΔΗΣ, Μπάμνιος, Μαυρομάτης (60ό Δουμπουλάκης), Γκαρακλίδης, Κοτζά, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Σκερλετίδης (82ο Φατσής), Παγωνίδης, Ρουσσίδης, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Κώστας Βακιρτζής): Αβραάμ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, Καλαϊτζής Δημ., ΠΑΤΕΝΤΑΛΗΣ, ΣΤΕΡΓΙΑΚΟΣ, ΦΕΡΦΕΡΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ (89ο Παλλικάρης), Δημητριάδης, ΠΑΛΤΖΙΔΗΣ (86ο Λάμπρου), ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ, ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ (89ο Πάνος).

.





Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, σε «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, με το αμφίρροπο στοιχείο και την αγωνία, πάντως, να κρατά μέχρι τέλους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο ημίωρο, όπου και προηγήθηκαν, όμως ο ΓΣΠ ισοφάρισε λίγο πριν την εκπνοή.



Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, όπου το Σουφλί προηγήθηκε, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και πάλι. Στο 2΄ το φάουλ του Αραμπατζή πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 19΄ σύγχυση στην περιοχή και ο Κερασίδης σε κενή εστία σούταρε άουτ. Στο 23΄ σε παράλληλη σέντρα του Ρουσσίδη, κανείς δε βρέθηκε στην πορεία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, στο επόμενο λεπτό, όμως, σουτ του Παγωνίδη, απέκρουσε αμυντικός και ο Χαλιμακούδης με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0.

Ήταν μια φάση που η Προσοτσάνη διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφσάιντ. Στο 42΄ ύστερα από φάουλ του Παλτσίδη, ο Πατένταλης με κεφαλιά, ισοφάρισε. Στο 52΄ μετά από σουτ του Παγωνίδη και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα, ο Χαλιμακούδης που «καιροφυλακτούσε», έκανε το 2-1.

Στο 65΄ αδράνεια της άμυνας, ο Κερασίδης βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα και ισοφάρισε. Στο 70΄ ο Πέτκαρης απέκρουσε στην προσπάθεια του Κιοσέογλου, δύο λεπτά αργότερα σουτ του Χαλιμακούδη απέκρουσε ο Αβραάμ. Στο 78΄ σε κόρνερ του Σαμαρά ο Πέτκαρης απέκρουσε ενστικτωδώς, τέλος στο 84΄ το σουτ του Δημητριάδη πέρασε λίγο άουτ

ΣΟΥΦΛΙ: Πετκάρης, Χαλιμακούδης, Μπάμνιος,, Μαυρομάτης (60΄ Δουμπουλάκης), Γκαρακλίδης, Κοτζά, Παπαναστασίου, Σκερλετίδης (80΄ Φατσής), Παγωνίδης, Ρουσσίδης, Αραμπατζής.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Αβραάμ, Γεωργιάδης, Καλαϊτζής, Πατεντάλης, Στεργιάκος, Φερφέρης, Σαμαράς (93΄ Παλλικάρης), Δημητριάδης, Παλτσίδης (87΄ Λάμπρου), Κισοέογλου, Κερασίδης (95΄ Πάνος).

.