Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ από σήμερα σε τέσσερα νοσοκομεία της Θράκης

Μπορούν να κάνουν όλη την εβδομάδα όλες οι γυναίκες άνω των 15 ετών, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος πρόληψης του υπ. Υγείας

                      ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ


Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες ηλικίας από 15 ετών και άνω θα διενεργούνται σε όσα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας διαθέτουν γυναικολογική κλινική όλη την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 24 έως τις 31 Ιανουαρίου. Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες. «Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά (...) Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Από τα 65 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες για επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (24-31/01/11), προκειμένου να κάνουν δωρεάν το τεστ, αυτά που είναι στην Θράκη είναι τα ακλολουθα:


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΕΒΡΟΣ

.